DRAMA U RESTORANU SAN MARCO

TRI DANA PAKLA U RESTORANU NA RIVI NAŠEG TURISTIČKOG BISERA Poznati umaški ugostitelj bivšu djevojku omamio i zatočio, svezao je, maltretirao i tukao

 Goran Šebelić / CROPIX

Tri dana trajala je agonija 26-godišnjakinje iz Umaga koju je u sobici ugostiteljskog objekta San Marco na umaškoj rivi zatočio 54-godišnji Samir Šabanović, kako neslužbeno doznajemo vlasnik restorana koji je poslužio kao mjesto zločina.

​Sve je počelo 12. rujna oko 22 sata i 30 minuta kad je djevojka hodala ulicom, a sleđa joj je prišao Šabanović, s kojim je, kako neslužbeno doznajemo, donedavno bila u ljubavnoj vezi te ju je omamio još nepoznatim sredstvom, ističe istarska policija.

Nakon što ju je muškarac omamio, odnio ju je u prostoriju restorana na umaškoj rivi te joj je ondje zavezao ruke i noge, a kad se djevojka probudila, maltretirao ju je i tukao tri dana, sve do 15. rujna, kad ju je ipak odlučio pustiti na slobodu, uz prijetnju da će je ubiti ako događaj prijavi policiji, ističu iz PU istarske.

No, kako neslužbeno doznajemo, djevojčin je otac 14. rujna, nakon što mu se kći gotovo dva dana nije vratila kući, prijavio njezin nestanak policiji, no u međuvremenu ju je muškarac pustio na slobodu pa se vratila, javila policiji i smogla snage prijaviti nasilnika.

Doznajemo i kako je motiv otmice i nasilja nad mladom djevojkom Šabanovićeva ljubomora, koja nije prestala ni nakon završetka njihove ljubavne veze, s kojim se nije mogao pomiriti.

​Neslužbeno doznajemo i kako je muškarac upao u probleme, nije poznato kakve prirode, te da restoran nije bio otvoren tijekom ljetnih mjeseci, a anonimni nam je izvor rekao da je djevojka kod Šabanovića bila zaposlena te je obrt glasio na njezino ime. Doznajemo i da 26-godišnjakinji i 54-godišnjaku fizičko nasilje nije bilo strano i da su fizički obračuni između njih bili učestali i pred očima drugih osoba.

Doznajemo i da je muškarac otprije poznat policiji zbog mnogih nedjela te da je član ugostiteljske obitelji koja je u Umagu svima dobro poznata.

​Muškarac je 16. rujna prijavljen umaškoj policiji, koja ga je uhitila i nakon kriminalističkog istraživanja utvrdila sumnju da je počinio kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode, nanošenja tjelesnih ozljeda i prijetnje te je priveden u pritvorsku jedinicu zatvora u Puli. Nasreću, djevojka je prošla samo s lakšim tjelesnim ozljedama.

Zbog siline udaraca koje joj je nanio nasilni muškarac zadobila je ozljede po licu, rukama i nogama, u obliku podljeva i kontuzija, no neće imati težih posljedica.

Muškarcu će se pak suditi zbog počinjenja triju kaznena dijela. “Zbog protupravnog oduzimanja slobode propisana je kazna do tri godine zatvora.

Budući da su djevojka i muškarac bili u vezi ili možda zbog okrutnosti počinjenja kaznenog djela, moguće je da mu se izrekne kazna do 10 godina zatvora, dok bi zbog prijetnje, kao i nanesenih ozljeda mogao dobiti tri godine zatvorske kazne”, rekli su nam iz ureda za odnose s javnošću PU istarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:21