OBRAČUN NAVIJAČA DINAMA

Tukao se u Malagi, a u Zagrebu mu zapalili auto

 Ronald Goršić / Hanza Media

Već drugu noć za redom u Zagrebu gore automobili. Na udaru nepoznatog piromana u srijedu oko 1.30 sati na nogostupu Spinčićeve ulice našla se Ford Fiesta u vlasništvu Marka V. (32) u koju je ubačena bengalka nakon što je na njoj prethodno razbijeno stražnje staklo.

Ono što dodatno baca težinu na taj piromanski čin jest činjenica da se vlasnik zapaljenog Forda, kako doznajemo iz navijačkih krugova, od ponedjeljka navečer nalazi u pritvoru u španjolskoj Andaluziji, točnije u Malagi!

I dok se Zagrepčanin Marko V., inače vatreni navijač Bad Blue Boysa, odnosno frakcije “mamićevci”, treba suočiti s optužbama španjolskih tužitelja za sudjelovanje u masovnoj tučnjavi mamićevaca i antimamićevaca u večernjim satima ponedjeljka kada je uhićen s još 12 navijača nakon što su se međusobno potukli te porazbijali par kafića, zagrebački istražitelji pokušavaju očevidom razriješiti misterij paljevine njegova automobila.

Stanari ulice su u šoku jer im se na tren učinilo da netko baca topovske udare.

Sve se zatreslo

- Oko 1.30 najednom se sve zatreslo. Činilo se kao kad huligani nakon nekog gola na utakmici krenu bacati pirotehniku pa leti posvuda. Zatim sam pogledao kroz prozor i vidio auto koji je već gutala vatra dok je sukljala najmanje sedam metara u vis. Ubrzo su stigli vatrogasci jer ih je netko od susjeda već bio pozvao. Čiji je to auto, ne znamo, jer ga prvi put vidimo tu parkiranog. Možda je nekom smetao tako parkiran na nogostupu, ali, kad nečiji auto smeta i neprikladno je parkiran, onda mu se dignu brisači i ne ide se u neku krajnost - kaže za Jutarnji list jedna od stanarki Spinčićeve ulice te pojašnjava da već nekoliko tjedana primjećuje skupinu nepoznatih mladića s kapuljačama na glavama koji u kasnim večernjim satima hodaju po Spinčićevoj i Lošinjskoj ulici te se stalno okreću. Drugi, pak, susjed nam je ispričao kako je Ford pripada mladiću koji je negdje otputovao, a vozilo je “valjda sigurnosti radi ostavio parkirano pod prozorom jednog od svojih rođaka”.

Moglo je biti žrtava

- Ne znamo što da mislimo. Ako je doista uzrok požara osveta među navijačima, to je prestrašno. Moglo je biti i ljudskih žrtava. Vatra se proširila i na živicu.

Da se nije tako brzo reagiralo nakon što je buknuo požar te da vatrogasci nisu odmah stigli, šteta bi bila mnogo veća - smatra stanarka Spinčićeve.

A tko je Marko V.? Iz bliskih mu krugova doznali smo da je sudjelovao u sukobima dvaju frakcija unutar Bad Blue Boysa od kojih su jedni prozvani mamićevci, a drugi antimamićevci, a datiraju već dugi niz godina.

Masovna uhićenja, letjele su boce i stolci po Malagi i Sevilli

Kako su izvijestili španjolski mediji, u ponedjeljak navečer nakon huliganske krvave uvertire uhićeno je 13 hrvatskih navijača u Malagi, a u utorak se nastavilo u Sevilli uhićenjem trojice Dinamovih navijača. U obračunu u Sevilli je sudjelovalo stotinjak osoba, letjele su boce i stolci kafića. No žešći sukob bio je u Malagi gdje je, osim masovnijeg uhićenja, pričinjena i velika šteta na staklima i inventarima lokala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:29