SKRIVENI ULAZ

U POŽEŠKOM PODZEMLJU NAŠLI TVORNICU DROGE Narkodileri platili najam podruma i vlasniku dali 15.000 kuna da brine o njihovom unosnom biznisu

 Damjan Tadić / HANZA MEDIA

POŽEGA - Nakon što su prije tjedan dana u podrumu kuće na području Općine Velika kod Požege otkrili laboratorij za uzgoj marihuane te zaplijenili više od 11 kilograma te droge, požeško-slavonski policajci su muškarca koji prebiva u toj kući te još dvojicu kazneno prijavili za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Policija je u utorak priopćila kako je 46-godišnjaka iz Velike te njegova vršnjaka s područja Pleternice i 48-godišnjaka s požeškog područja nakon istrage osumnjičila da su preuredili podrumsku prostoriju, koja je imala skriveni ulaz, u sofisticirani laboratoriji za uzgoj kanabisa radi proizvodnje marihuane i njezine daljnje prodaje.

Pretraženo je više obiteljskih kuća i automobila te pritom pronađeno i oduzeto preko 11 kilograma marihuane, novac i mobiteli za koje se sumnja da su korišteni za prodaju "trave", kao i skupocjena oprema namijenjena za uzgoj biljki kanabisa.

Trojica osumnjičenih kazneno su prijavljeni zbog neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Kako javlja Glas Slavonije, Državno odvjetništvo sumnjiči 48-godišnjaka i jednog 46-godišnjaka da su tijekom ožujka 2016. godine po prethodnom zajedničkom dogovoru napravili adaptaciju zidova, stolarije, električnih instalacija i dovoda vode u podrumu obiteljske kuće u vlasništvu trećeosumnjičenog 46-godišnjaka. Nakon toga prva dvojica nabavila su sjemenke indijske konoplje te opremu i materijal potreban za sadnju i njezin uzgoj. Odvjetništvo ih sumnjiči da su zajedno zasadili 90 sjemenki za koje se trećeosumnjičenik, pod nadzorom i uputama prve dvojice, redovito brinuo tako da je kontrolirao temperaturu zraka, dotok vode, kiselost tla, prihranu umjetnim gnojivom.

- Na opisan način uzgojili su 90 stabljika indijske konoplje visine 140 - 150 cm čije listove su prva dvojica osumnjičenika porezala i s pomoću ventilatora i radijatora osušila, a trećeosumnjičenik je miješao ubrano lišće i cvjetne vrhove. Osnovano se sumnja da su prva dvojica osumnjičenika za korištenje prostora i nadzor nad uzgojem biljaka isplatila trećeosumnjičeniku naknadu u iznosu od 15.000 kuna te da su prodala ubrano i osušeno lišće i cvjetne vrhove - navodi se u priopćenju Općinskog državnog odvjetnštva u Požegi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:27