SMRT VARAŽDINSKOG BAJKERA

UZNEMIRUJUĆI DETALJI KRVAVOG NOĆNOG OBRAČUNA Nikolu je ljubomorna bivša ubola u vrat, on je teško ranjen vozio prema bolnici 10-ak minuta...

Po riječima prijatelja i poznanika, bivša djevojka u zadnje je vrijeme često uznemiravala Nikolu zahtjevom da obnove vezu
 CROPIX

Nikola Turek (30), poznati varaždinski bajker i humanitarac, predsjednik varaždinskog Moto kluba Baroker, u noći sa petka na subotu u varaždinskoj je bolnici podlegao ozljedama koje mu je zadala njegova bivša djevojka Nuša B. (21) koja ga je nožem ubola u vrat. Iako su mu liječnici u prvi mah uspjeli spasiti život, posljedice obilnog krvarenja ipak su bile preteške te je nesretni mladić dva dana nakon što je napadnut preminuo u bolnici.

Slučaj koji je šokirao i zavio u crno varaždinski kraj dogodio se u noći sa srijede na četvrtak. Iako su prekinuli vezu prije više od godinu dana, Nuša je uspjela nagovoriti svog bivšeg dečka Nikolu da se sastane s njom. Prema riječima prijatelja i poznanika, nakon prekida veze ostali su u prijateljskim odnosima, no Nuša se teško mirila s prekidom te je u posljednje vrijeme često uznemiravala Nikolu zahtjevom da obnove vezu, na što on nije želio pristati s obzirom na to da je započeo vezu s drugom djevojkom. Iako ga je često uznemiravala, Nikola je s bivšom djevojkom želio sačuvati prijateljski odnos, najvjerojatnije i zato jer je Nuša, kako su nam rekli njezini poznanici, bila depresivna i imala je epizode samoozljeđivanja i suicidalnih primisli, pa je bio zabrinut za nju.

U srijedu navečer se Nikola tako pristao sastati s njom. Njegovim automobilom odvezli su se na livadu na predjelu zvanom Beli Kipi uz rijeku Dravu, udaljenom desetak minuta vožnje od Varaždina. U jednom trenutku, između 3 i 3.30 sati u noći, između njih dvoje došlo je do svađe koja je kulminirala kad je Nuša izvadila nož i zadala Nikoli ubodnu ranu u lijevu stranu vrata prerezavši mu karotidnu žilu. Zatim je pobjegla iz automobila, a nesretni se mladić, koji je počeo obilno krvariti, pokušao automobilom dovesti do bolnice. Iako teško ozlijeđen, desetak minuta vozio je po razrovanom makadamskom putu uz rijeku Dravu da bi napokon došao do asfaltirane Bombellesove ceste iz koje je skrenuo u Kumičićevu ulicu, gdje je zbog obilnog krvarenja izgubio svijest. Njegov automobil stajao je zaustavljen nasred ceste, što je primijetio prolaznik koji je odmah pozvao hitnu pomoć i policiju. Nesretni je mladić prevezen u bolnicu, gdje su mu liječnici operativnim zahvatom u prvi mah uspjeli spasiti život. No posljedice obilnog krvarenja koje je doživio bile su preteške. Dva dana poslije, u noći s petka na subotu, kako neslužbeno doznajemo, nesretni je mladić doživio teški moždani udar uslijed kojeg je nastupila moždana smrt. Nekoliko sati poslije i njegovo se tijelo predalo te je preminuo.

U međuvremenu, varaždinski su policajci pronašli i priveli Nušu B. Protiv nje je službeno podnesena kaznena prijava zbog pokušaja ubojstva, no djelo za koje se sumnjiči će nakon smrti Nikole Tureka sigurno biti prekvalificirano. Nuša B. trenutno se nalazi u istražnom zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:38