PRATILI IH MJESECIMA

VELIKA AKCIJA U ZAGREBU, PALA NARKO BANDA Zbog preprodaje droga uhićeno 27 osoba, otkriven i laboratorij!

Ilustracija
 Nikolina Vukovic Stipanicev / HANZA MEDIA

Zagrebačka policija je nakon višemjesečnog istraživanja u tri odvojena slučaja zaplijenila veće količine droga, najviše marihuane, ali i sintetičkih droga te je otkrila i potpuno opremljen laboratorij za uzgoj marihuane, zbog čega je ukupno uhitila 27 osoba.

Istražujući skupinu uličnih preprodavača raznih droga policija je od 11. kolovoza uhitila 17 hrvatskih državljana u dobi od 17 do 40 godina, od kojih je zaplijenjeno oko 1,7 kilograma marihuane, 1141 komada ecstasya, oko 1,6 kilograma amfetamina, 70-ak grama kokaina, dvjestotinjak heptanona, digitalne vage i 50-ak tisuća kuna, objavila je u petak policija.

Petero uhićenih je, prema policijskim sumnjama, nabavljalo drogu koju su skrivali kod sebe i suradnika s područja Zagrebačke županije, pakirali u pakete od 25 grama i preprodavali dvanaestorici preprodavača, uključujući i jednog maloljetnika, koji su je prodavali konzumentima s područja zagrebačke, splitsko-dalmatinske, zadarske i brodske-posavske županije.

Od 17 osumnjičenika, dvojica su uhićena na splitsko-dalmatinskom području, 14 osoba uhićeno je na području zagrebačke policije i jedna na području bjelovarsko-bilogorske. Među 14 osumnjičenika koji su završili u policijskom pritvoru su i dvojica koji su drogu prodavali maloljetnom preprodavaču.

U drugom slučaju uhićena je mlađa skupina uličnih preprodavača u dobi od 19 do 25 godina, od kojih je policija zaplijenila 780 grama marihuane i stotinjak ecstasya. Drogu su nabavljala dvojica osumnjičenika koji su s još jednom uhićenicom prodavali šestorici preprodavača.

Policija je uhvatila i 44-godišnjaka kod kojeg je otkrila laboratorij za "indoor" uzgoj marihuane, zaplijenivši pritom 385 stabljika indijske konoplje visine do 30 centimetara i 230 komada originalno zapakiranih sjemenki, vrste "Special Queen".

Uhićen je prije dva dana temeljem saznanja da se bavi uzgojem i preprodajom marihuane, kada su kod njega pronađene manje količine marihuane i kokaina. No, u pretrazi njegove garaže istražitelji su pronašli laboratorij sa sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka te navodnjavanjem u koji je uložio 15 tisuća eura. Procjenjuje se da bi se od zasađenih biljaka, nakon berbe dobilo najmanje 15 kilograma marihuane. U kući je skrivao i pištolj te provalnički alat.

U ovoj godini bilo je oko 1660 slučajeva zapljena droge, dok je tijekom cijele prošle godine zabilježeno oko 1450 zapljena, rekao je voditelj službe kriminaliteta droga Dražen Miličević, koji je predstavio rezultate istraživanja provedenog u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:39