POLICIJA NA NOGAMA

VELIKA PLJAČKA U CENTRU ZAGREBA! Razbojnici upali u Centar za korisnike ZG holdinga, radnicima i strankama prijetili oružjem pa pobjegli s 200.000 kn

 Bruno Konjević / CROPIX

U ponedjeljak oko 17:30 sati dogodila se pljačka u Centru za korisnike Zagrebačkog holdinga u Ulici grada Vukovara 41. Pljačka se dogodila sat vremena prije kraja radnog vremena, a neslužbeno se doznaje da su razbojnici pobjegli s oko 200.000 kuna.

'Modus' pljačke, prema prvim neslužbenim informacijama, isti je kao i u prethodnoj koja se dogodila 14. prosinca 2016. godine, kada je ukradeno oko 800.000 kuna. Kako smo neslužbeno doznali, ovaj put je opljačkani iznos puno manji zbog činjenice da je oko 16 sati dio novca već bio odvezen iz Centra.

U 18 sati ispred ulaza u Centar zatekli smo jednu policijsku maricu i policajce iz PP Trnje te zaštitare iz Robnih terminala Zagreb koji osiguravaju Holding i koji nisu naoružani. U međuvremenu je policija ogradila ulaz u Holding, a pristigao je i veći broj policajaca i u tijeku su obavijesni razgovori sa zaposlenicima Holdinga.

Zagreb, 120617.
Vukovarska ulica.
U poslijepodnevnim satima, nepoznata osoba je opljackala Centar za korisnike Zagrebackog holdinga u Vukovarskoj ulici.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX

Prema neslužbenim informacijama, pljačku su počinila dvojica maskiranih razbojnika, zaprijetivši zaposlenicima, zaštitarima i strankama oružjem. Sve je trajalo možda minutu do dvije. Nitko od prolaznika nije ni mogao primijetiti da je u tijeku pljačka, s obzirom da je staklena površina prelijepljena folijom pa se ne vidi unutrašnjost.

Jedan od dvojice pljačkaša, koji su motocikl parkirali točno kod ulaza u Centar za korisnike, gdje su inače označena invalidska mjesta, nakon što su ušli u prostor Centra povikao je: 'Ovo je pljačka', a u tom trenutku za pultom je jedna gospođa plaćala račune i odgovorila mu je: 'Ja ne idem nigdje dok ne dobijem svoju potvrdu!'.

Ono što je bilo vidljivo na mjestu događaja je da je policija pokušala doći do snimki s nadzornih kamera, no kako su im rekli zaštitari, neke kamere ne rade, a kamera koja je postavljena točno iznad ulaza je, izgleda, samo lažna kamera tako da od toga policija izgleda neće imati velike koristi.

Zagreb, 120617.
Vukovarska ulica.
U poslijepodnevnim satima, nepoznata osoba je opljackala Centar za korisnike Zagrebackog holdinga u Vukovarskoj ulici.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX

- Ušao je s pištoljem, prošao je otraga iza pulta i izišao van kraj zaštitara... Ljudi su u totalnom šoku, ispričala je jedna zapšoslenica holdinga koja je nakratko izašla van iz zgrade.

Po neke šokirane djelatnike Holdinga došli su članovi obitelji, bili su vidno preplašeni i pod dojmom pljačke.

Kako smo neslužbeno doznali, nakon prve pljačke u prosincu napravljena je procjena ugroženosti Centra za korisnike Zagrebačkog holdinga koja je trebala dati odgovor na pitanje što treba poboljšati u sustavu osiguranja da se ne bi ponovila pljačka. Međutim, nepunih šest mjeseci kasnije, to se upravo i dogodilo po istom obrascu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:49