POLICIJA TRAŽI RAZBOJNIKE

VELIKA PLJAČKA U ZAPREŠIĆU Lopovi upali u zlatarnicu, iz sefa odnijeli dragulje vrijedne 700.000 kuna, susjedi zaprepašteni: 'Pa bilo je već 9 ujutro'

 Google Street View

Policija intenzivno traga za nepoznatim provalnikom ili više njih koji su itekako dobro znali sadržaj sefa zlatarnice u vlasništvu obrta Niko-Jan u Ulici maršala Tita u Zaprešiću s obzirom da su se u brzinski odrađenoj provalničkoj krađi u subotu okoristili za preko pola milijuna kuna vrijedan nakit.

Kako doznajemo, lopov je između 8:40 i 9:10 sati provalio u prostorije obrta koji se nalazi sa stražnje strane stambene zgrade. Upravo ta lokacija je, očito, bila laka meta jer je velika željezna rešetka zlatarnice okrenuta prema parkiralištu. Neslužbeno doznajemo da je vrijednost ukradenog zlatnog nakita oko 700 tisuća kuna, a kako to da se razbojnik nije preplašio dobrog videonadzora koji je, navodno, snimio akciju, ostaje nepoznanica.

O samom događaju vlasnici pokradenog zlata, koji žive u istom ulazu, ne žele ništa komentirati. A susjedi u zgradi s kojima smo razgovarali su doslovno zgroženi potezom lopova koji se nije ustručavao provaliti u rano jutro dok ljudi prolaze.

- Policija nam je pozvonila na vrata da nas pita jesmo li išta čuli i vidjeli vezano za provalu te ih je zanimalo čija je zlatarnica. Spavali smo, tako da pljačku vidjeli nismo, ali smo kasnije čuli da je navodno ukraden sef s puno zlata. Zlatarnica ima videonadzor koji svjetluca i velika željezna vrata. Ne znam je l' itko išta vidio i čuo jer smo svi ostali začuđeni dolaskom policije – kaže za Jutarnji list jedan od stanara zgrade podsjetivši da je s te stražnje strane olako bila opljačkana i kladionica.

Policija je s mjesta događaja izuzela sve tragove koje su lopovi možda ostavili tijekom lopovske operacije, a hoće li istražiteljima pomoći snimka nadzorne kamere, pokazat će istraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:26