DRAMA

VELIKA POMORSKA NESREĆA KOD DUBROVNIKA Brod Lučke kapetanije sudario se s gumenjakom punim ugostitelja, najmanje dvoje mrtvih, petero nestalih

Arhivska fotografija
 Tonci Plazibat / CROPIX

Dvije osobe su poginule, a za pet se traga nakon teške pomorske nesreće u kojoj su se u utorak navečer sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjak s više članova posade.

Po priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, službeni brod lučke kapetanije Dubrovnik "Danče" u utorak 25. travnja u 21.20 sati sudario se u Koločepskom kanalu s gumenom brodicom nepoznate registracijske oznake na kojoj su bili ugostiteljski djelatnici hrvatskog državljanstva, ukupno 9 osoba.

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik bio angažiran u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu.

Na poziciji nesreće iz mora su spašene dvije osobe s manjim tjelesnim ozljedama, a dvije pronađene osobe su mrtve. Za ostalih pet osoba intenzivno se traga. U potražnu akciju za nestalima uključena su tri plovila LK Dubrovnik s liječničkom pratnjom, službeni policijski brod te motorni trajekt Hanibal Lucić. Putem obalne radijske postaje Dubrovnik emitira se poruka pogibli kategorije „Mayday Relay“ prema svim sudionicima u pomorskom prometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:57