SMRT OD DROGE

VLASNIK ZAGREBAČKOG GAY KLUBA PROGOVORIO O SMRTI MLADOG MANEKENA 'Matteo je bio moj prijatelj, rekao sam im da zovu Hitnu, da mu pomognu...'

Nismo im servirali alkohol, a da se u klubu prodaje droga, mi bismo odavno zatvorili lokal, rekao je Davor Vuraić
Mateo Govedarica i Endi Filip Šprljan
 Facebook

U nastavku suđenja bivšem hokejašu Endiju Filipu Šprljanu (43), optuženom da je omogućio konzumiranje droga te da nije pružio pomoć manekenu Matteu Govedarici (20) koji je lanjskog kolovoza umro nakon narkoseanse od akutnog trovanja heroinom, amfetaminom, MDMA-om i diazepamom, svjedočio je Davor Vuraić (30), ugostitelj u čijem su se klubu Hot pot pokojni i okrivljeni zabavljali večer prije tragičnog događaja.

Radio kao konobar

U kritično vrijeme dok se Govedarica u stanu na Ravnicama naočigled Šprljana i par maloljetnih prijatelja doslovno borio za život, Vuraića je na telefon prvo nazvao jedan od maloljetnika rekavši da Matteo ne diše, da hropće i da se boji za njega. Potom je Vuraića nazvao i sam Šprljan rekavši da je Matteo bolje.

- Ne znam zašto su baš mene zvali na telefon niti sam znao gdje se nalaze. No, u oba navrata sam im rekao da zovu Hitnu ili da Mattea odvezu na Hitnu. Rekao sam i da ga okrenu na bok i daju mu vode. Matteo je bio moj prijatelj. Poznajem mu i oca. Kod mene je radio kao konobar te sam mu bio na sprovodu.

Isprika sucu

Znao sam da su prijatelji iz njihova društva maloljetnici, ali su u moj lokal dolazili u pratnji odraslih. Nismo im servirali alkohol, a u klubu se ni ne prodaje droga, u protivnom bi mi lokal već odavno zatvorili - rekao je Vuraić odgovarajući na pitanja suca, tužiteljice te Šprljanove odvjetnice. Ujedno se sucu ispričao zbog nepojavljivanja na ročištima. Naime, opravdao se boravkom u bolnici pa je sudac, s obzirom na prije izrečenih 10.000 kuna kazne za ignoriranje suda, sankciju stornirao. Iako je Vuraić tražio da se s rasprave isključe mediji jer mu je nanesena šteta, sudac to nije prihvatio jer je rasprava javna.

Vještak patolog ustvrdio je da je nesretni maneken prije smrti prošao kroz agoniju te da smrt nije bila nagla i da je postojala mogućnost da mu se spasi život ranijom medicinskom intervencijom. Govedaričini uspaničeni “prijatelji” izgubili su puna tri sata osmišljavajući kako ublažiti tragediju. Hitnu su zvali prekasno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:51