NAPAD U HRVACAMA

ZAPANJUJUĆI DETALJI BRUTALNOG OBRAČUNA Rastrojeni penzioner nožem izbo susjeda, napao policajce

Ilustracija
 Marko Todorov / CROPIX

Zbog pokušaja ubojstva 31-godišnjeg susjeda kojeg je teško ozlijedio, ali i zbog napada na policajca na kojeg je bacio ražanj za električnu pećnicu ozlijedivši mu prepone, splitsko tužiteljstvo podignulo je optužnicu protiv 67-godišnjeg umirovljenika iz Hrvaca.

Optužnica ga tereti da je 23. lipnja oko 22 sata u rastrojenom stanju u “kojem nije mogao shvatiti značenje svojih postupaka” ubo nožem u trbuh 31-godišnjaka koji mu je prigovorio da ne prolazi njegovim puteljkom. U samoobrani, nakon prve ubodne rane, umirovljenik je mladića ubo i u podlakticu. Osim Hitne, u ulicu je vrlo brzo pristigla i policija. Oko 23.30 sati policajci su umirovljenika pozivali na dragovoljnu predaju, no rastrojeni muškarac se oglušio, a onda je počeo vikati i vrijeđati policajce.

Međutim kad su policajci konačno odlučili nasilno mu ući u kuću, penzioner je totalno izgubio kompas te ih je počeo gađati pokućstvom. Jednom od plavaca ozlijedio je prepone jer je na njega čak bacio ražanj za pećnicu. Nakon svih peripetija, umirovljenik je svladan i odveden u postaju. A s obzirom na to da je tužiteljstvo u optužnici predložilo produljenje pritvora, sudac istrage Županijskog suda u Splitu uvažio je njihov zahtjev pa 67-godišnjak do daljnjega ostaje iza rešetaka zatvora na Bilicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:10