'LUMA DRŽI SE'

ZASTRAŠUJUĆI GRAFITI OSVANULI DILJEM KARLOVCA Prijete novinarima zbog priče o obiteljskom nasilniku koji je osumnjičen da je pucao u suprugu!

 Robert Fajt / Hanza Media

Na tri lokacije u Karlovcu u srijedu ujutro osvanuli su zastrašujući grafiti kojima se poziva na smrt novinara. "Smrt novinarima!", natpis crvenim sprejem osvanuo je na ulazu u redakciju karlovačkog internetskog portala "KAportala", na trgovačkom centru "Žitna kuća", te na pročelju kuće u staroj gradskoj jezgri "Zvijezdi".

Potonji natpis ima i dodatak, ispod piše "Luma, drži se!", koji bi mogao dati objašnjenje tko su grafiteri. Luma je, naime, nadimak Nemanji P., 36-godišnjem evidentiranom obiteljskom nasilniku kojega karlovačka policija sumnjiči da je propucao suprugu s kojom je u postupku rastave.

Robert Fajt / CROPIX

Grafit u "Zvijezdi" nalazi se nedaleko karlovačkog zatvora u kojemu je osumnjičeni, po nalogu suca istrage, u 30-dnevnom pritvoru, pa su njegovi prijatelji možda računali da će vidjeti poruku podrške tijekom vožnje u policijskim kolima iz zatvora prema institucijama koje istražuju sve okolnosti događaja. U KAportalu su nam potvrdili da su slučaj prijavili policiji, te ona traga za počiniteljima.

Robert Fajt / Hanza Media

Podsjetimo, prošlog petka nešto prije 17 sati 32-godišnjakinja se dovezla sama na izmaku snaga s prostrijelnom ranom do Opće bolnice Karlovac, hitno je operirana te joj je život spašen. Iz kruga prijatelja Nemanje P. čuli smo nekoliko verzija mogućih događaja, prema jednoj, ona se sama propucala, kako bi "smjestila" suprugu. No, svoju istragu policija je usmjerila prema Nemanji, dan nakon ranjavanja su ga uhitili, te je od tada u istražnom zatvoru. U tijeku je istraga kojom će se utvrditi sve okolnosti događaja, kao odgovor na pitanje - tko je pucao?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:09