HOROR KOD BJELOVARA

Ženu zatočio, tjerao da jede sol, vezao je sajlom za automobil i vukao po cesti

Ilustracija
 Danijel Soldo / HANZA MEDIA

Višestruko kažnjavani Zoran J. (50) iz okolice Bjelovara trenutno služi sedam godina zatvora zbog trgovine ljudima, a nedavno ga je sustigla i nepravomoćna presuda Općinskog suda u Bjelovaru prema kojoj je osuđen na šest godina zatvora jer je supruzi priuštio “robovlasnički odnos”.

“Ženi je onemogućio kretanje, uzeo joj dokumente, tukao je i prijetio joj smrću, tjerao je da jede sol, papar i ljute feferone, nanio joj je višestruke ozljede po tijelu rukama, nogama i kabelom pegle, a na kraju ju je prisilio i da njegovoj mami prepiše svoje nekretnine”.

Uspjela pobjeći

U braku koji je pukao 2007., bili su od 1999., a suživot joj se pretvorio u pakao.

- Njegovoj majci morala sam darovati nekretnine od 60.000 eura, a koje su bile nasljedstvo pokojnog oca. Sve do razvoda njegova je majka živjela s nama. On me tukao rukama, nogama i električnim kabelom. Kliještima mi je drobio nožne nokte. Silio me da jedem sol, papar i ljute feferone. Gurao mi je jušne žlice u usta, a nije mi dao piti vodu. Znao me zaključavati u kuću, a iako mu je njegov sin govorio da prestane, pitao ga je: ‘Čija je ona žena?’ U veljači 2008. uspjela sam pobjeći od kuće dok je spavao. Otrčala sam prvoj obitelji u susjedstvu. Zvali su policiju. Odvezena sam prvo na Hitnu zbog ozljeda.

Kad sam prvi put pokušala pobjeći, uhvatio me te posjeo na stolicu s rukama pod nogama kako bi me kabelom pegle tukao satima. Imam rupu na leđima jer mi je meso istrunulo - kroz suze je u sudnici opisivala horor scene iz svog života, a bilo je i trenutaka kada je “molila Boga da se ne probudi nakon što joj je prijetio da će je smjestiti u invalidska kolica da ne bi više mogla bježati”.

- Jednom prilikom me zavezao sajlom za auto. Vukao me tako po šumi zavezanu. Tražio je da priznam s kim sam bila i što sam radila. Zatim me ugurao u auto i udarao kabelom, drvetom i šakama - prisjetila se još mučena žena koja je u sudnici pokazivala uništeno tijelo koje će je do kraja života podsjećati na tu bračnu epizodu.

Zatekao je s drugim

Zoran J., muž iz pakla, u sudnici je tvrdio da nije kriv i pravdao se da je ženu zatekao u kuhinji vikendice kako uzdiše dok je bila s drugim.

Odbacio je tvrdnje da se oženio iz interesa tvrdeći da su imali idealan brak sve dok ga supruga nije počela varati, tražiti razvod braka...

- U moju kuću zalazili su Hrvati i Romi. Osjećao sam se neugodno. Znao sam joj samo prigovoriti da u zajednici netko mora zarađivati, a netko čistiti po kući. Nisam joj uskraćivao slobodu. Ja sam se bavio stokom i skupljao željezo, a ona je dobila otkaz u firmi kao tehnološki višak. Jednom prigodom, vraćajući se s posla, zatekao sam je kako uzdiše u kuhinji u vikendici. Bila je s nekim čovjekom. Otišao sam, da bi me nakon sat vremena ona zvala i rekla da dođem po nju jer da je pala s motora. Ni u jednom trenutku joj nisam prijetio pištoljem.

Dok sam bio u Švedskoj, ona je otišla u sigurnu kuću. Jednom prilikom mi je prijateljica rekla kako mi žena iza leđa sprema zatvor.

Mislio sam da izmišlja - pravdao se “muž iz pakla”. Dodao je da je tada “ona nakvasila ručnik u vreloj vodi te ga držala na licu kako bi joj nabubrilo”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:01