DRAMA U REMETINCU

ZLOGLASNA BRAĆA Nekoliko dana nakon Damira, i Dario Šišaković pokušao pobjeći iz zatvora...

Zloglasna braća iz novozagrebačkog kvarta, prozvanima i monstrumima iz Svete Klare, nastavljaju sa svojim zločinačkim pothvatima. Nakon Damira Šišakovića, koji je tijekom proteklog vikenda pobjegao iz sisačkog zatvora te tijekom bijega silovao i opljačkao jednu srednjoškolku, danas je iz Remetinca pokušao pobjeći i njegov brat Darijo.

Tijekom redovne šetnje zatvorskim krugom, Šišaković se popeo do kućišta klima uređaja, ali su ga zatvorski čuvari na vrijeme primijetili, svladali i i vratili iza rešetaka!

Podsjetimo, Damir Šišaković (34) zvani Šila, koji je sve do nedjelje u svijetu kriminala bio tek sitni diler i lopov, nakon bijega iz sisačkog zatvora u nedjelju u zoru dotaknuo je dno. Ne bi li se iživio, želeći valjda proslaviti bijeg, s prijateljem Ivanom Dejanovićem (34) zvanim Desko počinio je novi niz kaznenih djela.

Nakon što su ih, zahvaljujući jednom zaprepaštenom mještaninu otoka Krka, policajci uhvatili i spriječili u daljnjem kršenju zakona, za Šišakovića i Dejanovića, nakon kriminalističkog istraživanja, tužiteljstvo je donijelo rješenje o provođenju istrage.

Obojicu terete za protupravno oduzimanje slobode srednjoškolki koju su besramno zatočili u vozilu. Uz mahanje pištoljem i prijetnje “da će vidjeti ako ih ne posluša”, natjerali su je da se s njima odveze do bankomata, podigne novac i preda im ga. Suočena s cijevi pištolja, maloljetnica ih je poslušala. No zaprepašćuje to što se nakon toga nisu zaustavili. Šišaković je, smatra tužiteljstvo, tinejdžericu odlučio i silovati.

Šišaković je vraćen u sisački zatvor, iz kojega je bio pobjegao u nedjelju u zoru, i to nakon što je snagom vlastitih mišića te pomoću daščice raširio rešetke na ćeliji. Prijeti mu i do 15 godina zatvora

Darijo Šišaković, kojem je uzor stariji brat Damir, sve do listopada 2011. je bio sitni kršitelj zakona. Onda je zbog par stotina kuna duga zadao čak 31 ubod profesorici Dijani Ćulibrk, a osim što ju je brutalno ubio, pobjegao je s njezinim stvarima - televizorom, laptopom i zlatninom koje je unovčio da bi si kupio marihuanu. Osuđen je na 14 godina zatvora.

Ni u zatvoru se nije smirio pa je prošle godine za vrijeme služenja kazne u Lepoglavi metalnim utegom Šišaković mlađi tijekom treninga udario u glavu Roberta Matanića koji izdržava 35-godišnju zatvorsku kaznu zbog organiziranja ubojstva vlasnika Nacionala Ive Pukanića te njegova suradnika Nike Franjića 2008. godine. Napadnuti Matanić i dalje je u teškom stanju nakon nekoliko operacija, a prije nekoliko mjeseci probudio se iz kome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 13:34