POSAO S LOBISTOM MOL-a

Ana Šarić Karamarko: Raskinula sam ugovor čim je postalo izvjesno da moj suprug ulazi u Vladu

 Goran Mehkek / CROPIX

- Posao moje agencije nema veze s politikom, rekla nam je Ana Karamarko neposredno nakon što se novi broj Nacionala pojavio na kioscima.


Je li točno da ste imali ugovor o poslovnoj suradnji s tvrtkom Peritus savjetovanje u vlasništvu Josipa Petrovića?

- Moja tvrtka imala je ugovor s tvrtkom Peritus savjetovanje i bila sam upoznata s njihovim radom onoliko koliko je to bilo bitno za poslove koje smo obavljali mi kao marketinška agencija. Riječ je o uobičajenom ugovoru o pružanju agencijskih usluga iz područja marketinga i komunikacija. Tvrtka Drimia nikad nije obavljala nikakve poslove za Peritus savjetovanje koji bi bili u interesima MOL-a.

Koliku ste naknadu dobili za te usluge?

- Što se tiče iznosa od 60.000 eura, važno je reći da je to dvogodišnja naknada s uključenim PDV-om.

* U Ugovoru s tvrtkom Josipa Petrovića stoji da ste ga trebali izvijestiti o mogućem sukobu interesa...
- Onoga trenutka kad je postalo izvjesno da bi moj suprug mogao postati član Vlade, gospodina Petrovića obavijestila sam da raskidamo ugovor. Na vrijeme sam raskinula suradnju s tvrtkom Peritus savjetovanje upravo zbog okolnosti koje su se promijenile dolaskom HDZ-a na vlast i moga supruga na spomenute funkcije.

Ispod pogledajte ugovor tvrtke Ane Šarić s tvrkom Josipa Petrovića

Cijeli intervju sa suprugom potpredsjednika Vlade možete pročitati u broju Jutarnjeg lista za srijedu, 11. svibnja.

Osim intervjua s Anom Šarić Karamarko, u novom broju Jutarnjeg saznajte i tko su ljudi te tvrtke iz Hrvatske koji se spominju u famoznim 'Panamskim papirima', pročitajte alarmantno izvješće o tome koliko malo ili nimalo naše općine koriste novac iz EU fondova, direktor Turkish Airlinesa otkriva planove njegove tvrtke s Croatia Airlinesom, a doznali smo i koliko su točno novca dobili režiseri Vrdoljak i Bulajić za svoje filmove o Gotovini, odnosno ratnoj drami o Istri...

Pogledajte i naslovnicu Jutarnjeg:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 05:19