INVESTICIJE NA BRAČU

ANDABAK I TUI NAJAVILI NOVI PROJEKT SAMO ČETIRI DANA OD OBJAVE DA IDU U JOINT VENTURE Sutivan nakon Lemongardena dobiva još tri luksuzna hotela

Poduzetnik Jako Andabak, vlasnik 11 hotela diljem kontinenta i Jadrana, spreman je za novu veliku hotelsku investiciju: u petak je na burzi objavio kako na području otoka Brača, točnije mjesta Sutivana, gradi tri nova hotelska objekta, i to na zemljištu površine 320 tisuća četvornih metara.

Točnije, Andabak nove hotelske kapacitete gradi u suradnji s TUI-jem, kompanijom kojoj je njegova tvrtka Hoteli Tučepi d.o.o prošli tjedan prodala 50 posto tvrtke Punta Zlatarac u čijem se vlasništvu nalazi u srpnju otvoren i novouređen TUI Blue Jadran hotel.

Prema najavama koje je Andabak prije tjedan dana objavio na burzi, posljednjom akvizicijom TUI i Sunce Koncern obvezali su se oformiti novo povezano društvo, takozvani “joint-venture” pod nazivom Punta Zlatarac Tučepi u kojem će TUI imati 51, a Sunce koncern 49 posto udjela te koje će biti upravljač i vlasnik svih hotela u vlasništvu tvrtke.

Zemljište

Do četvrtak to je bio jedino TUI Blue Jadran, ali prema najnovijim najavama zajednička će kompanija ipak upravljati s minimalno četiri hotelska objekta nakon što se, u zasad nepoznatom periodu, na području Sutivana sagrade još tri nova hotela.

Zasad je nepoznato još puno detalja oko najnovije investicije pa tako iz Sunca koncern nije moguće dobiti informaciju o planiranoj vrijednosti ulaganja, a kamoli rokovima, kapacitetima, kategorijama objekata ili datumu otvaranja.

Poznato je samo to kako je zajednička kompanija Punta Zlatarac Tučepi 16. studenog, kao dio završne faze joint-venture transakcije s TUI-jem, zaključila kupnju turističkog zemljišta u Sutivanu s namjerom gradnje triju novih hotela.

“Zemljište predstavlja iznimnu lokaciju za razvoj novih turističkih objekata. Riječ je o površini od 32 hektara, uz direktan pristup obali te dobre infrastrukturne povezanosti”, stoji u priopćenju Sunca Koncern.

Brački brendovi

Hotelima će tako upravljati zajednička kompanija, a ne otkrivaju ni imena budućih TUI-jevih bračkih brendova koji bi, kažu, trebali biti poznati u narednom periodu.

“Osim toga, projekt će donijeti dodatnu vrijednost našim postojećim operacijama na Braču, preko društva Hoteli Zlatni rat d.d”, poručuju iz Andabakova koncerna.

Jedini zasad postojeći hotel u vlasništvu Punte Zlatarac Tučepi, TUI Blue Jadran, otvoren je 1. srpnja ove godine, a pored smještaja koje pruža u 161 sobi, objekt s pet zvjezdica ima i tri restorana, tri bara, dva vanjska bazena, fitness, spa i sobe za relaksaciju te je namijenjen uglavnom obiteljima i parovima.

Novi hoteli kojima će Andabak upravljati u suradnji s TUI-jem, kažu, nalazit će se na rijetkom preostalom bračkom turističkom zemljištu s direktnim prilazom moru, a gostima će na raspolaganju u blizini biti i dvije lagune.

Aktivan i na kontinentu

U međuvremenu, hercegovački poduzetnik aktivan je i na kontinentu pa je tako nedavno najavio da planira rušiti stari hotel Termia u sklopu Bizovačkih toplica i na njegovom mjestu sagraditi novi objekt.

Andabak je Bizovačke toplice na sedmoj po redu dražbi kupio 2014. godine, i to nakon što je tvrtka završila u stečaju.

Dosad je u Bizovac uložio više od 50 milijuna kuna te sagradio novi bazen s najvećim valovima u Hrvatskoj, kompletno novo lječilište s najmodernijom tehnologijom, uredio unutarnje bazene, prilaze i gastropunktove.

U gradnju potpuno novog hotelskog kompleksa u sklopu toplica planira uložiti 10 milijuna eura, a sljedeće investicije očito su hoteli na Braču. Osim hotela koji trenutno tamo posluju u njegovu vlasništvu, Andabakova hotelska kuća Bluesun većinski je vlasnik i bračkog aerodroma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 03:57