PADA VLADA?

ANDREJ PLENKOVIĆ SMIJENIO MOSTOVE MINISTRE Sjednicu zaključio razrješenjem ministra unutarnjih poslova, pravosuđa i okoliša

 HANZA MEDIA

NOVO 11:02 - Premijer Andrej Plenković na sjednici je Vlade danas donio odluku o razrješenju tri Mostova ministra koji su glasali protiv ministra financija Zdravka Marića. Plenković je razriješio ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića, ministra pravosuđa Antu Šprlju te ministra zaštite okoliša i energije Slavena Dobrovića.

Vlada je odlučivala o prijedlogu oporbe za izglasavanje nepovjerenja ministru financija Zdravku Mariću, a premijer Plenković je pozvao sve ministre da se izjasne protiv izglasavanja nepovjerenja. No, ministri Dobrović, Orepić i Šprlje glasali su protiv Marića.

- Molim tajnicu da pripremi odluku o razrješenju tri Mostova ministra, rekao je premijer nakon glasanja.

Mostov potpredsjednik vlade i ministar uprave Ivan Kovačić nije bio prisutan na sjednici Vlade, te nije mogao glasati.

Podsjetimo, glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja jučer je izjavio kako će Most donijeti zajedničku odluku o povjerenju ministru Mariću, pa je za pretpostaviti da bi i Kovačić glasao protiv, da je imao priliku.

- Stalo nam je do budućnosti Vlade i Marić ne može ni na koji način utjecati na njenu budućnost. Odlazak jednog nestranačkog ministra ne može značiti kraj za Vladu, rekao je Grmoja jučer i podsjetio kako je upravo Plenković prošle godine, kada je Most tražio odlazak Tomislava Karamarka iz Vlade, rekao kako Vlada ne može biti taoc jednog čovjeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 07:37