BLOGOM NA POVJERENIKA

ANTE RAMLJAK ODGOVORIO IVICI TODORIĆU I PRIZNAO POGREŠKU 'Ako je to znak moje dramatične nesposobnosti, onda sam ja dramatično nesposoban!'

 
 Arhiva / HANZA MEDIA

Izvanredni upravitelj Agrokora Ante Ramljak rekao je u srijedu da ne želi javno ni sa kim polemizirati, komentirajući tako najnovije optužbe iznesene na službenom blogu bivšeg čelnika tvrtke Ivice Todorića, koji ga je optužio da je prevario javnost kada je ustvrdio da je fond Knighthead Capital bio izlistan na NASDAQ-u.

Podsjetimo, Todorić je na svom blogu jutros proglasio Ramljaka 'lažljivcem ili dramatično nesposobnim' zbog izjave da je američki fond bio izlistan na burzi, a zapravo nije. Na samom početku bloga, Todorić citira izjavu koju je Ramljak dao za Jutarnji list 14. lipnja ove godine. Kompletni intervju koji sadrži spornu rečenicu možete pročitati OVDJE

- Knighthead Capital je fond izlistan na burzi (NASDAQ) i u trenutku kada smo krenuli prema vjerovničkom vijeću, to je postalo javno, jer su to oni morali objaviti na burzi. A htjeli smo i poslati umirujuću poruku javnosti da je osigurana likvidnost potrebna za što je moguće bolje odraditi, jer je Knighthead Capital, znao o kakvoj se situaciji radi, pristao uplatiti prvu tranšu od 100 milijuna EUR. Taj je novac jučer i sjeo na račun Agrokora.

Vladin povjerenik za Agrokor je nakon Liderove konferencije priznao pogrešku, ali je dodao da se ne misli obračuvati s Todorićem preko medija i na osobnoj razini.

Stvarno ne bih sad polemizirao u javnosti ni sa kime, ponajmanje s gospodinom Todorićem. Ljudi će sami procijeniti tko je tko u cijeloj priči. Te osobne optužbe mene ne diraju - kazao je.

- Na ponovni novinarski upit je li taj fond izlistan na burzi, Ramljak je odgovorio da nije. "Napravit ću ispravak svog krivog navoda u intervjuu koji sam dao. Ta tvrtka trguje na burzi, ali činjenica je da je suština bila da smo morali objaviti njihovo sudjelovanje, da su uplatili prvih 100 milijuna eura, jer trguju na burzi. To je suština priče, ali ako je to sad kvalifikacija moje dramatične nesposobnosti, onda sam ja dramatično nesposoban - rekao je.

Novinare je zanimalo i može li nešto reći o brojkama koje su počele curiti u nekim medijima vezano uz financijsko izvješće Agrokora.

- Ne mogu vam ništa u ovom trenutku reći, čut ćete sve u petak kad budemo objavili i prezentirali sva financijska izvješća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:47