ZANIMLJIVO UPOZORENJE

AUSTRIJSKI I NJEMAČKI MEDIJI UPOZORAVAJU TURISTE 'Oprez! Ako idete u Hrvatsku u lipnju, na plažama ćete se suočiti s jednim velikim problemom...'

 CROPIX

Zanimljivo upozorenje pojavilo se austrijskim i njemačkim medijima u kojemu se turisti koji planiraju ovo ljeto put Hrvatske upozoravaju da bi zbog lokalnih izbora u Hrvatskoj mogli ostati bez ležaljki i suncobrana na velikim plažama.

Napominju kako će u mnogim gradovima tek nakon nedjeljnog drugog kruga izbora biti izabran gradonačelnik, što znači da će tek u lipnju biti podijeljene koncesije za jadranske plaže odnosno za postavljanje ležaljki i suncobrana. Njemačka agencija DPA ističe pritom kako koncesiju dobivaju uglavnom one tvrtke koje podupiru vlastodršce.

Iako će u lipnju turistička sezona već biti u punom zamahu, mnogi će turisti biti prisiljeni zauzeti mjesto na tvrdom tlu ili si sami ponijeti svoje stvari, pišu tamošnji mediji.

Makarska, 230713.
Turisticka sezona na Makarskoj rivijeri u punom je jeku te se na plazama trazi mjesto vise pa su manje zahtijevni kupaci svoje mjesto pod suncem nasli na, preko ljeta zatvorenom, gradilistu lukobrana u gradskoj luci. Kamene gromade, upozorenja i zeljezna ograda ocito nisu jace od zelje za suncanjem u miru.
Na fotografiji: kupaci na gradilistu lukobrana makarske gradske luke.
Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
CROPIX

Pritom nisu zaboravili spomenuti kako je zbog koncesije za svjetski poznatu plažu Zlatni rat na otoku Braču izbio politički skandal.

Austrijski mediji također ističu kako Nijemci i Austrijanci spadaju među najvažniju i najbrojniju skupinu turista na Jadranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:58