POTVRDA KANDIDATURE

BERNARDIĆ ŽELI OSTATI ŠEF SDP-a U ZAGREBU 'Stranku treba približiti običnom čovjeku'

 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Predsjednik zagrebačke Gradske organizacije Davor Bernardić predao je danas stranci izjavu da se namjerava kandidirati za novi mandat na toj dužnosti pod sloganom "Samo Zagreb - ne mijenjam put" te najavio da će voditi zagrebački SDP do pobjede na sljedećim lokalnim izborima.

Ustvrdio je kako je u potpunosti posvećen tom cilju, a da bi dobili povjerenje građana stranka se, istaknuo je, mora mijenjati i približiti "običnom malom čovjeku, radnicima, ljudima, obespravljenima i umirovljenicima". "Ovo mora postati stranka i ovo jest stranka svih njezinih članova i članica, a ne samo elite", poručio je Bernardić u izjavi novinarima u sjedištu zagrebačkog SDP-a.

Naglasio je da o svim najvažnijim pitanjima moraju odlučivati svi članovi. "Da bi zadobili to povjerenje stranka se mora mijenjati i takav SDP s pobjedničkim duhom ću voditi u pobjedu na sljedećim lokalnim izborima", najavio je Bernardić. "Moj je cilj europski Zagreb koji otvara šansu svima za dostojan život, za obitelj, krov nad glavom, uspjeh i bezbrižnu starost i u potpunosti sam posvećen tom cilju", istaknuo je.

Proces izbora novog čelništva zagrebačkog SDP-a započeo je iskazivanjem namjere za kandidiranje za predsjednika i članove organa GO SDP-a Zagreb na propisanom obrascu, koji se predaje Gradskoj izbornoj komisiji (GIK-u) od 8. do 14. rujna. Nakon toga počinje prikupljanje potpisa za kandidature na propisanom obrascu i od 16. rujna do 5. listopada se predaje GIK-u.

Postotak prikupljenih potpisa određen je izbornim Pravilima SDP-a Hrvatske i Odlukom Gradskog odbora GO SDP-a Zagreb, a Gradska izborna komisija utvrdit će broj potrebnih potpisa za svaku od funkcija. Pravovaljana kandidatura podrazumijeva podmirenje obveze po osnovi članarine za razdoblje ne starije od šest mjeseci.

Neposredni izbori za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zagreb održat će se prvi krug - 20. listopada, a mogući drugi krug predviđen je za 27. listopada, na biračkim mjestima po pojedinim mjesnim organizacijama.

Promidžba za kandidate za predsjednika započinje 7. listopada i traje do 19. listopada.

Potpredsjednike, Predsjedništvo i Gradski odbor birat će na Konvenciji GO SDP-a Zagreb, 23. studenoga.

Uz Bernardića, već su ranije svoje kandidature za šefa zagrebačkog SDP-a najavili Mirando Mrsić i Gordan Maras.

I Maras danas potvrdio svoju kandidaturu: 'Ne kandidiram se ni protiv koga'

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras potvrdio je danas da će se kandidirati za šefa zagrebačkog SDP-a te ustvrdio kako njegova kandidatura nije okrenuta protiv drugih kandidata, već za bolji, uspješniji i jedinstveni SDP.

"Ne kandidiram se ni protiv koga, nego da zagrebački SDP bude bolji i uspješniji nego je to bio jučer, da nemamo podjele u stranci, da stranka bude jedinstvena, da s jedne strane nemamo anonimne izvore u novinama koji govore da ljudi koji rade u gradskoj organizaciji ne rade dobro, a s druge strane govorimo da se politika treba voditi iz Praške", kazao je Maras.

Ponovio je kako svoju kampanju i program gradi na jedinstvu stranke koja će "nakon 12 godina, plus nekoliko godina koliko će još aktualni gradonačelnik biti gradonačelnikom, doći ponovo na vlast".

Maras kaže da SDP ima najkvalitetniju stranku i podršku građana te da je, po zadnjim istraživanjima, uvjerljivo najjača stranka u Zagrebu. Sada nam treba sustav i program, vizija kako doći na vlast, dodao je.

Maras ističe da njegova kandidatura nije okrenuta protiv drugih kandidata. "Očekujem, kada pobijedim na izborima za predsjednika zagrebačkog SDP-a, u timu sve članove SDP-a, pa tako i Bernardića i Mrsića", rekao je Maras.

Maras je uvjeren da će članovi stranke dobro izabrati, jer znaju procijeniti tko može osigurati jedinstvo stranke i dobru suradnju sa središnjicom, gradskom i mjesnim organizacijama SDP-a.

"Razgovaram puno sa članovima stranke, njima je stranačko jedinstvo najvažnije, i uvjeren sam da sam najbolji kandidat koji to reprezentira", poručio je Maras.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:53