POVLASTICA VLADE DOMINIĆA

Bivšem ravnatelju ostao na korištenje elitni terenac

 CROPIX

Informacija da je bivši glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, nakon smjene s te funkcije doživio još jedan peh, nije do kraja točna.

Objavljeno je, naime, da je u četvrtak na njegov terenac Honda CR-V parkiran u sjedištu MUP-a u Vukovarskoj ulici u Zagrebu pala grana s drveta. No, prema informacijama iz MUP-a, nije riječ o privatnom vozilu nego o policijskom. Dominić je odstupio s funkcije glavnog ravnatelja policije nakon nestanka vrijednosti iz sefa u sjedištu zagrebačke policije u Heinzelovoj, ali je ostao raditi u Ravnateljstvu policije kao policijski službenik.

No, uz tu dužnost ne bi trebalo ići korištenje službenog vozila, tim prije što ih je na 24-satno korištenje novi ministar Vlaho Orepić ukinuo šefovima. Ipak, kod Dominića je, prema izvorima iz policije, došlo do iznimke pa je, navodno po odluci ministra, dobio na stalno korištenje u iduće dvije godine Hondu CR-V koja je zbog Dominića povučena iz Uprave za granice. Ministar Orepić na pitanje o ovome kaže da je Dominić auto koristio “po potrebi službe”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 18:13