OBITELJSKI ZAKON

Božo Petrov: Ne bi bilo dobro da ukoliko bračni supružnici ne mogu imati djece to za njih znači da su 'automatski isključeni'

Na fotografiji: Božo Petrov i supruga Maša
 Goran Mehkek / CROPIX

Čelnik Mosta Božo Petrov osvrnuo se na definiciju obitelji u nacrtu prijedloga Obiteljskog zakona koji je u javnoj raspravi, poručivši da "ne bi bilo dobro da ukoliko bračni supružnici ne mogu imati djece to za njih znači da su 'automatski isključeni'", napomenuvši kako iznosi svoj osobni stav.

"Što se tiče obiteljskog zakona tu će Most reći svoje tijekom same sjednice i rasprave, kad ćemo i vidjeti sve argumente koje iznose svi drugi. Vidimo i da se unutar samih predlagača zakona apsolutno svi ne slažu pa će biti vrlo zanimljivo gledati nastavak rasprave i izvan sabornice", rekao je Petrov novinarima u Saboru.

Mišljenja je kako ne bi bilo dobro da "ukoliko bračni supružnici ne mogu imati djece da to za njih znači da su automatski isključeni". "Naravno da ukoliko imate svoju obitelj, ukoliko imate svoga supružnika da će se vjerojatno svi ili većina ljudi truditi, želiti da imaju i potomke. Ali to ne mora značiti, ako kojim slučajem ne mogu imati, da zbog toga oni nisu obitelj", poručio je Petrov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:28