JEDAN GLAS MANJE

BRUNA ESIH NEĆE PODRŽATI NOVU PLENKOVIĆEVU VEĆINU 'Hrvatska je umorna od oktroiranih vladara, moj glas takvi neće dobiti!'

 HANZA MEDIA

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Bruna Esih, nakon što je premijer Andrej Plenković samouvjereno kazao kako ima većinu u Saboru i bez Mosta i HNS-a, kazala je kako neće kazala je da neće glasati za Plenkovića.

- Situacija je izuzetno ozbiljna, ali mogla se predvidjeti i izbjeći da se slušalo bilo naroda. Kad upravljači krize svaku rečenicu započinju riječima JA ili MOJA vlada, onda to pokazuje da na prvom mjestu otpočetka i nisu bili interesi hrvatskog naroda, nego privatni interesi i interesi zaleđa koja stoje iz odnarođenih pojedinaca.

- Moju ruku takvi neće dobiti. Hrvatska je umorna od oktroiranih vladara. Vrijeme je za nacionalno odgovornu, beskompromisnu, suverenu političku reakciju - kazala je Bruna Esih koja je u utrku za gradonačelnicu Zagreba ušla kao članica Kluba zastupnika HDZ-a kontra njihova službena kandidata Drage Prgometa.

Podsjetimo, premijer Plenković na sjednici Vlade danas je donio odluku o razrješenju tri Mostova ministra, ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića, ministra pravosuđa Ante Šprlje te ministra zaštite okoliša i energije Slavena Dobrovića, koji su glasali protiv ministra financija Zdravka Marića.

HASANBEGOVIĆ 'Moja potpora Vladi ovisit će o parlamentarnoj većini'

HDZ-ov saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović izjavio je u četvrtak da će njegova potpora preslagivanju Vlade ovisiti o tome tko će činiti novu parlamentarnu većinu i pod kojim uvjetima.

"Stvar je vrlo jednostavna - ili će se pronaći nova parlamentarna većina ili se ide u nove izbore", rekao je Hasanbegović nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a koje je, po njegovim riječima, prihvatilo odluku premijera Andreja Plenkovića da se krene u preslagivanje parlamentarne većine.

Upitan hoće li i on biti dio nove parlamentarne većine, poručio je da će odluku o tome donijeti kad se vidi tko će činiti tu većinu i pod kojim uvjetima.

Hasanbegović je napomenuo da je premijer Plenković jasno rekao da je to njegova osobna odluka i da nije bila kolektivna.

"Predsjedništvo je prihvatilo tu odluku, no zapravo on najbolje zna razloge zašto je tako postupio", rekao je Hasanbegović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 18:56