VRUĆA JESEN NA PRISAVLJU

'BUDITE BEZ BRIGE, HNS NEĆE RUŠITI KOALICIJU ZBOG RADMANA. SVE SE ODGAĐA DO JESENI' Vukšić o smjeni šefa HRT-a u Saboru

 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB- Saborski Odbor za medije sutra će odlučivati o prijedlogu Nadzornog odbora HRT-a da se dužnosti razriješi glavni ravnatelj Goran Radman, no predsjednik Odbora, laburist Branko Vukšić ne vjeruje da će do Radmanove smjene doista i doći prije jeseni.

"Budite bez brige, HNS neće rušiti koaliciju zbog HRT-a", rekao je novinarima Vukšić, koji je uvjeren da se na Odboru neće dogoditi ništa značajno te da će vladajući čitavu priču odgoditi do jeseni, kada će, smatra, smijeniti i Radmana i Nadzorni odbor HRT-a.

Laburist je već ranije na saborskoj sjednici zatražio Radmanovu smjenu, a slično je prošlog tjedna razmišljao i HNS-ov član Odbora Goran Beus Richembergh.

"U ovoj vrlo delikatnoj, ali posve neodrživoj situaciji u koju se doveo glavni ravnatelj HRT-a, ali u koju je doveo i tu medijsku kuću, nameće mi se samo jedan zaključak: Goranu Radmanu ne preostaje ništa drugo nego da dade neopozivu ostavku na svoju dužnost kako bi Hrvatski sabor do konca narednoga tjedna mogao imenovati vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja", napisao je tada Richembergh na svom Facebook profilu.

Hini, međutim, danas nije želio reći hoće li sutra glasovati za Radmanovu smjenu. "Nemam komentara", poručio je Beus Richembergh.

Saborski kuloari, pak, nagađaju da će HNS-ov zastupnik dvojbu oko glasovanja riješiti na način da uopće neće doći na sjednicu Odbora.

Ipak, ostane li Beus dosljedan stavu sa Facebooka, Odbor bi, uz njegov te glasove Vukšića i HDZ-a mogao izglasati Radmanovu smjenu.

Vukšić je, međutim, uvjeren da HNS zbog HRT-a neće riskirati odnose s SDP-om, koji u ovom trenutku nije sklon smijeniti Radmana.

Još uvijek je nejasno i kako će se sutra postaviti HDZ. Jasen Mesić (HDZ) Hini je kazao kako njegova stranka "sasvim sigurno neće braniti ravnatelja HRT-a", ali nije htio precizirati kako će HDZ-ovci sutra glasovati.

Prihvati li Odbor Radmanovo razrješenje, odmah bi trebao predložiti i imenovanje vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja, a o svakoj odluci Odbora naknadno će odlučivati saborski plenum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 21:56