POPLAVA

CIJELI DRŽAVNI VRH HITNO IDE U ZADAR Grabar Kitarović, Plenković, Krstičević i Božinović kreću prema poplavljenom gradu

 
 Luka Gerlanc / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović hitno odlazi u Zadar koji je poplavljen i sastat će se s predstavnicima lokalne vlasti i članovima kriznog stožera.

Zbog odluke da odmah otputuje u Zadar skraćene su i aktivnosti koje su bile predviđene za danas. Inače, prije puta u Zadar Grabar-Kitarović primit će vjerodajnice od novog papinskog nuncija u Hrvatskoj Giuseppe Pinta.

Kako je predviđeno predsjednica će sutra otputovati u službeni posjet Mađarskoj, gdje će se susresti s vodećim mađarskim političarima i između ostalog razgovarati o odluci da ta zemlja ne podrži hrvatski ulazak u OECD.

Oko 15 sati u Zadar će doći i predsjednik Vlade Andrej Plenković te ministar unutranjih poslova Davor Božinović, kao i ministar obrane Damir Krstičević.

Kako je izvijestilo je Ministarstvo obrane (MORH), radi pomoći poplavljenim područjima u pripravnosti je 300 pripadnika Oružanih snaga RH, koji se nalaze u vojarnama u Benkovcu i Zemuniku.

Za pomoć poplavljenim područjima iz vojarni iz Sinja i Benkovca upućeno je 13 teretnih kamiona za potrebe prijevoza osoba, šest radnih strojeva koji mogu služiti za raščišćavanje naplavina i 14 pokretnih motornih pumpi za ispumpavanje vode kapaciteta 700 litara u minuti.

Zbog obilne kiše, koja je tijekom noći i jutra izazvala poplave na području Zadra, u pripravnosti je 300 pripadnika OS RH koji se nalaze u vojarni u Benkovcu i vojarni Zemunik, priopćio je MORH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:33