MARIO BEBIĆ

DIREKTORA KOJEG SU PRIJE NEKOLIKO GODINA SMIJENILI SADA POZVALI NATRAG Bivši pomoćnik HDZ-ove ministrice vratio se u Hrvatsku poštu bez natječaja

 Luka Gerlanc / HANZA MEDIA

Kad je u veljači ove godine Mario Bebić dobio posao izvršnog direktora Divizije mreža u Hrvatskoj pošti, za bivšeg pomoćnika ministrice rada i mirovinskog sustava Nade Šikić to je zapravo značilo povratak u tvrtku koju je jako dobro poznavao.

Konkretnije, u njoj je već radio od 2009. do 2012. godine, dakle punih 36 mjeseci, sve dok ga tadašnja Uprava HP-a nije smijenila, točnije izglasala mu nepovjerenje na radnome mjestu izvršnog direktora Ureda za upravljanje ljudskim resursima.

Dapače, Bebić je tada, sukladno pravima i obvezama ugovora koji je potpisao, primio i otpremninu u iznosu od 114.318 kuna da bi se, točno 57 mjeseci kasnije, na poziv nove Uprave HP-a, nanovo vratio u tvrtku iz koje su ga već jednom ispratili.

Ovu informaciju potvrdila nam je i glasnogovornica Hrvatske pošte Jo Kempen.

“Gospodin Bebić razriješen je s mjesta izvršnog direktora Ureda za upravljanje ljudskim resursima u svibnju 2012. godine odlukom tadašnje Uprave HP - Hrvatske pošte d.d., nakon tri godine rada na tom mjestu. Kako je razlog razrješenja bilo izglasano nepovjerenje, a sukladno pravima i obvezama Ugovora, isplaćena mu je otpremnina u neto iznosu od 114.318,85 kn, odnosno šest plaća”, stoji u odgovoru koji smo primili iz Ureda za korporativne komunikacije HP-a.

Bebić je, doznajemo, na radno mjesto direktora primljen direktno na poziv nove Uprave HP-a, dakle bez raspisivanja javnog natječaja, a iz korporativnih komunikacija te državne kompanije poručuju kako u ovakvom tipu zapošljavanja nema ništa spornog.

Kako su pojasnili u HP-u, odluka je u zakonskom smislu posve legitimna, iz razloga što Hrvatska pošta nije obveznik raspisivanja natječaja za posao te “kontinuirano posluje s rizikom pronalaska i zadržavanja kvalitetnog menadžerskog kadra s obzirom na ograničenje plaće”.

Dodatno, u Hrvatskoj pošti izražavaju zadovoljstvo što se Bebić opet vratio u prve redove kompanije.

“Na sreću poslodavca, s obzirom na to da gospodin Bebić izuzetno dobro poznaje sustav poslovanja tvrtke te je svojim prijašnjim radom uvelike pridonio poslovanju i najvećoj transformaciji tvrtke koja je opstala na tržištu, on je ovu poziciju prihvatio. Njegovo zaposlenje u HP - Hrvatskoj pošti d.d. danas znači osnaživanje tima i poslovanja, a specifično i ostvarenje potencijala snažnijeg poslovanja poštanskih ureda. Ima iste uvjete kao i svi ostali direktori na istoj poziciji u HP-Hrvatskoj pošti d.d”, pojasnila je Kempen.

Prema podacima koji su poznati iz imovinske kartice Marija Bebića, koju je bio dužan ispuniti dok je radio na mjestu pomoćnika ministrice, riječ je o članu HDZ-a, rodom iz Metkovića, a po struci diplomiranom psihologu. Njegov mandat u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava bio je počeo u veljači 2016. godine, a prije toga Bebić je od veljače 2015. godine pa do odlaska u Ministarstvo bio zaposlen u HDZ-u, i to na radnome mjestu zamjenika voditelja odjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:50