NESREĆA U DVORIŠTU KUĆE

Dvogodišnjak teško ozlijeđen prilikom aktiviranja uređaja za ubijanje glodavaca

Nakon kratkog znatiželjnog ispitivanja pronađenog predmeta, aktivirao se plinski metak, a eksplozija je dječačiću gotovo raznijela malenu šaku
 Dinko Borozan / Podravski list

Dvogodišnji dječak teško je ozlijeđen u eksploziji uređaja za tamanjenje voluharica u dvorištu obiteljske kuće u Budančevici kod Đurđevca sinoć oko 19.30 sati.

Tijekom bezazlene dječje igre u dvorištu, nesretno je dijete pronašlo originalni tvornički uređaj za uništavanje voluharica postavljen pokraj rupe u travi. Nakon kratkog znatiželjnog ispitivanja pronađenog predmeta, aktivirao se plinski metak, a eksplozija je dječaku gotovo raznijela malenu šaku.

Nesretno je dijete odmah prebačeno u koprivničku Opću bolnicu, a zbog težine ozljeda još iste je večeri vozilom hitne pomoći transportirano u Zagreb. Roditelji su cijelo vrijeme uz njega.

Za razliku od većine sličnih uređaja za tjeranje voluharica, kojima se glavni 'aktivni' mehanizam temelji na ultrazvuku, ovaj opasan predmet za eliminaciju štetočina sastoji se od plinskog metka i keramičke pločice. Mehanizam je dječji prstić zamijenio za glodavca i aktivirao se, a eksplozija s keramičkom pločicom djetetu je nanijela teške ozljede.

Dinko Borozan / Podravski list

"Očevid na mjestu događaja obavli su policijski službenici iz Đurđevca, a o događaju će dostaviti izvještaj mjerodavnom državnom odvjetništvu", priopćio je jutros Dražen Laljek, glasnogovornik koprivničke Policijske uprave.

Dodao je kako se dosad, u dugogodišnjem policijskom stažu, nikad nije susreo s ovakvom napravom.

Dinko Borozan / Podravski list

Pišu: K. Eisenbeisser i D. Borozan / Podravski list

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 10:45