SADRŽAJ OMOGUĆAVA DACIA

EKSKLUZIVNI VIDEO SPECIJAL Prvi puta cijela istina o najtežoj helikopterskoj operaciji HGSS-a

Spašavanje polaznika alpinističke škole Stipe Gverića s Velebita bila je jedna o najtežih helikopterskih akcija gorskih spašavatelja, a ona ujedno pokazuje koliko su HGSS-ovci spremni daleko ići da bi pomogli drugome.

Ozlijeđeni Stipe nalazi se na 1400 metara nadmorske visine. Oko njega led, temperatura od deset stupnjava ispod nule. Spušta se noć. Planinari iz škole vide helikopter, ali su uvjereni da će otići jer su uvjeti za let, a kamoli za spašavanje - nemogući. Hladnoća ledi elise, svugdje naokolo oštre stijene, na kocki su životi ljudi.

Srećom, u helikopteru se nalazi iskusni pilot Oto. Spušta spasitelje HGSS-a na planinu….

U video specijalu redateljice Antonije Mamić o hrabrosti i požrtvovnosti spasitelja HGSS-pogledajte originalne snimke te zahtjevne helikopterske operacije, još jedne u nizu koju su HGSS-ovci uspješno obavili.

Nakon te akcije ozlijeđeni Stipe odlučio je pristupiti HGSS-u i sam postati spašavatelj. Ljudi koji su mu spasili život i Stipe, danas kolege, prvi put zajedno nakon nesreće govore nam što se doista dogodilo tog predvečerja na Velebitu.

Video specijal nastao je na temelju potresnih svjedočanstava žrtvi i HGSS-ovaca.

Sljedeći nastavak gledajte u petak…

Prilog je napravljen u produkciji Native Ad Studija Hanza Medie i Dacie Hrvatska, u skladu s najvišim profesionalnim standardima Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:53