SKUPA KONZULTANTICA

EKSKLUZIVNO ‘Kći Tatjane Holjevac dobila je od Holdinga 906.000 kuna, a ništa nije povukla iz fondova Europske Unije’

Angažman njene kćeri Koraljke Koren Zagrebački holding mjesečno košta 17.625 kuna s PDV-om
Zagreb, 140711.Gradska skupstina.Tatjana Holjevac, potpredsjednica Gradske skupstine.Foto: Nina Djurdjevic / CROPIX
 Nina Djurdjevic

ZAGREB - Tko je isplatio 906 tisuća kuna za čovjeka koji nikad nije vidio Holding? Kome je išlo toliko novca za jačanje koalicijskog potencijala - tim je informacijama na sjednici Skupštine Milan Bandić otvorio još jednu Pandorinu kutiju.

EKSKLUZIVNO Bandićeva lista 5760 ljudi kojima je SDP dao posao u Holdingu

Ubrzo je otkriveno i tko je dobivao toliki novac - radi se o kćeri Tatjane Holjevac, bivše čelnice Gradske skupštine, koja je upravo zahvaljući suradnji sa SDP-om u glavnom gradu bila najbolje plaćena političarka u državi. Samo je u protekle četiri godine, kao profesionalna potpredsjednica Skupštine, Holjevac imala primanja 26 tisuća kuna, a čini se da ni njezinoj kćeri Koraljki Koren ne ide loše. Ona za Holding radi konzultantske usluge edukacije o pripremi projekata za povlačenje novca iz fondova EU. Prema neslužbenim informacijama iz Holdinga, od siječnja 2009. do 30. lipnja ove godine isplaćivano joj je oko 220 tisuća kuna godišnje.

- Angažman Koraljke Koren Holding mjesečno košta 17.625 kuna s PDV-om. A niti jednu kunu Holding nije povukao iz fondova EU - tvrde u novoj Upravi Holdinga. Ugovor joj je na šest mjeseci i od 2009. joj se stalno produljuje, ovaj posljednji istječe krajem godine i malo je izgledno da će joj ga obnoviti.

Koraljka Koren potvrdila nam je da ima ugovor s Holdingom, no tvrdi da je milijunski iznos kojim se barata netočan jer su joj u četiri i pol godine isplaćene ukupno 364 tisuće kuna.

- Imam ugovor o djelu s Holdingom za konzultantske usluge edukacije pripreme projekata EU. Ugovor je na sedam tisuća kuna neto mjesečnog paušala i to je daleko ispod tržišne cijene. Jer morate znati da sam dosad održala 60 edukacija s po 20 polaznika, a tržišna cijena je barem 2000 kuna po djelatniku. Osim toga, imala sam i niz radionica na kojima smo pripremali projekte ukupne vrijednosti 200 milijuna eura - objašnjava Koren, koja se, doduše, ograđuje od toga koliko u konačnici njezina suradnja košta Holding.

- Ja znam koliko dobivam neto. Uz to mi od svibnja 2011. plaćaju i PDV jer sam ušla u sustav PDV-a. Koliki su bruto troškovi, ne znam, ali u mom ugovoru stoji da je Holding dužan platiti sva davanja - objašnjava Koren. Odbacuje insinuacije da je posao za Holding dobila zahvaljujući suradnji koju je njezina majka imala sa SDP-om u Gradskoj skupštini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 08:25