KURIKULARNA REFORMA

EKSKLUZIVNO: PROČITAJTE CJELOVITU ANALIZU NATJEČAJA Ministrica Divjak nije ju bez očitovanja Dijane Vican željela pustiti u javnost, ali...

 
 HANZA MEDIA

Analiza natječaja kojom je za vrijeme bivšeg ministra obrazovanja Pave Barišića izabran novi tim za kurikularnu reformu, pokazuje niz nepravilnosti u postupku njihova izbora. Analizu je izradilo Ministarstvo obrazovanja, poslalo je na očitovanje predsjednici premijerova Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja Dijani Vican i članovima Povjerenstva, sa zahtjevom za očitovanjem.

Predsjednica Povjerenstva niti nakon mjesec dana nije se očitovala (ministrica joj je analizu proslijedila 15. srpnja), a bez očitovanja Blaženka Divjak nije ju željela pustiti u javnost.

U cjelovitoj analizi koju ekskluzivno objavljuje Jutarnji list među ostalim je utvrđeno da izabrana voditeljica Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu Jasminka Buljan Culej ne ispunjava uvjete za voditeljicu prema pravilima koje je donijelo samo Povjerenstvo, ali i da akcijski plan izabrane voditeljice kojim se prijavila na natječaj nije akcijski plan koji je voditeljica predstavila i podijelila medijima. Također, uvjeti koje je na sjednici utvrdilo Povjerenstvo nisu istovjetni onima u natječaju Ministarstva obrazovanja.

Pročitajte što piše u nalazu analize.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 20:49