PRINOVA U PRVOJ OBITELJ

EVO ŠTO JE MILI PLENKOVIĆ ZAPISANO U ZVIJEZDAMA Pročitajte životni horoskop za novorođenu kćer hrvatskog premijera

Jučer u 3 sata ujutro supruga predsjednika hrvatske Vlade Ana Maslać Plenković u Klinici za porodništvo u Petrovoj u Zagrebu rodila je djevojčicu
 Ronald Goršić / CROPIX

Premijer Andrej Plenković i supruga Ana jučer rano ujutro postali su roditelji još jednog djeteta, kćeri Mile. U najvećem zagrebačkom rodilištu, u Klinici za ginekologiju i porodništvo u Petrovoj, Ana Maslać Plenković rodila je prirodnim putem u utorak u tri sata ujutro.

Uz nju je tijekom poroda bio i suprug Andrej koji je jučer tijekom dana također dolazio u rodilište posjetiti suprugu i kćer.

Liječnici kažu kako je porođaj protekao bez ikakvih iznenađenja te da je mala Mila “napredno dijete”, što govori njezina porođajna težina i visina. Djevojčica je, naime, rođena sa 3650 grama i dugačka je 51 centimetar.

Pod osiguranjem

Inače, Ana Maslać Plenković rodila je, kažu liječnici, spontano nakon što je dobila trudove, odnosno porođaj nije bio induciran. Porod je počeo malo iza ponoći i trajao je oko tri sata, što se u liječničkim krugovima smatra “lakim porodom”. Informacije iz rodilišta govore da je trudnoću i porođaj premijerove supruge vodila dr. Velena Radošević, ginekologinja koja je porodila i Anu Šarić, suprugu Tomislava Karamarka, prije godinu i pol.

U ZNAKU RIBA Bit će brižna i neće u politiku

Mila Plenković rođena je tek jedan dan i tri sata nakon početka vladavine horoskopskog znaka Riba, kojima upravlja sanjivi, idealistički i osjećajni Neptun. Osobe rođene u prvoj dekadi posljednjeg horoskopskog znaka kroz život su vođene iznimno snažnom intuicijom, koja je izražena od najranijih dana. Djeca Ribe često bježe u vlastitu maštu, zbog čega im je potrebno iznimno puno roditeljskog razumijevanja i ljubavi. Obiteljski sklad i mir jedne su od njihovih najvažnijih potreba.


Tri se planeta u njezinoj natalnoj karti nalaze u znaku Ovna, u kojem je rođen i Andrej Plenković. Kod Mile je on prisutan u Veneri, Marsu i Uranu. Takav položaj Venere, koja osobu određuje u smislu međuljudskih odnosa, može ukazati na iskrene i korektne obiteljske odnose, koji povremeno bivaju narušavani eksplozivnim i iznimno žestokim, ali ne dugotrajnim svađama.


Jedna od istaknutijih osobina Miline ličnosti je empatija, što potvrđuje i položaj Mjeseca u Strijelčevoj prvoj kući, koji označava vrlo veliku potrebu za brigom i skrbi o drugim ljudima te za velikim brojem društvenih kontakata. Utjecaj Strijelca na njezinu natalnu kartu vidljiv je, osim po položaju Mjeseca, i po tome što su u tome znaku i njezin podznak i Saturn, što, s obzirom na dobre aspekte, ukazuje na otvorenost, sklonost filozofiji i novim iskustvima, a što na neki način može umanjiti mogućnost depresije i sklonost nestabilnosti, inače karakteristične za Ribe.


S obzirom na to, kada se govori o mogućoj karijeri malene Mile, puno je veća šansa da će se baviti humanitarnim radom, pravom, nekim oblikom izdavaštva ili sličnog umjetničkog djelovanja nego da će očevim stopama zakoračiti u politiku.

No, Andrej Plenković prvi je hrvatski premijer koji je postao otac tijekom premijerskog mandata. Nakon poroda premijerova je supruga smještena u bolnički apartman koji čuva osiguranje, a obitelj Plenković taj će “smještaj” platiti oko 800 kuna dnevno, što je tarifa KBC-a Zagreb za apartmanski boravak.

Informacije iz bolnice govore da je apartman očekivano čuvan, što je zakonska obveza u osiguranju obitelji državnih dužnosnika. S obzirom na to da se ne očekuju komplikacije, pretpostavlja se da će već za koji dan premijerova supruga s kćeri otići kući, gdje ih nestrpljivo čeka sin, odnosno brat Mario, koji je dobio ime po premijerovu ocu, dok je mala Mila “nasljednica” imena Plenkovićeve punice.

Srdačne čestitke

Dvoipolgodišnjeg Marija Plenkovićeva supruga Ana rodila je 2014. u privatnom rodilištu. Ovaj put supružnici Plenković ipak su se odlučili za porođaj u najvećem hrvatskom rodilištu, vjerojatno smatrajući da bi sve drugo bilo neprimjereno i da bi poslalo lošu poruku hrvatskim građanima vezano uz povjerenje u naše zdravstvo.

Premijeru i njegovoj supruzi tijekom jučerašnjeg dana stizale su čestitke sa svih strana, pa i od političkih protivnika, od kojih su prvi čestitku uputili SDP-ovci, dok je kod HNS-a, vjerojatno u žurbi, došlo do male zabune. Naime, naprije su čestitali “na rođenju još jednog sina”, da bi se ubrzo ispravili riječima: “Ipak je kći - isprika”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 21:31