BIVŠA SUPRUGA UBIJENOG VLASNIKA NACIONALA

FOTO: Mirjana Pukanić pronađena mrtva u svom stanu u Zagrebu

Kraj njezina tijela nađena puna vrećica tableta
 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Mirjana Jusup-Pukanić (49), bivša supruga ubijenog suvlasnika Nacionala Ive Pukanića, nađena je večeras oko 20 sati mrtva u stanu u Ilici 109.

Prema mišljenju obducenta Josipa Čadeža, kojeg je pozvala policija, smrt je nastupila između četvrtka i subote, ali će se točno vrijeme i uzrok smrti utvrditi obdukcijom u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati, kamo je tijelo preminule Mirjane odvezeno nakon očevida u 21.37 sati.

Prema prvim nalazima policije, na tijelu nije bilo tragova nasilja. Mirjana Pukanić nađena je u dnevnom boravku, pokraj kreveta, a kraj nje je ležala najlonska vrećica puna Xanaxa i Praxitena, lijekova za smirenje. Mirjanu je pronašla prijateljica Ana, medicinska sestra koja je skrbila o njezinoj nasmrt bolesnoj majci, a u posljednje se vrijeme brinula i za nju.

Supruga ubijenog Ive Pukanića , s kojim je brak razvrgnut na inzistiranje njihove 20-godišnje kćeri Sare, posljednjih mjeseci nije izlazila iz stana, a komunicirala je uglavnom s Anom i imala niz zdravstvenih problema.

- Nedavno sam se čula i s Jasnom Babić, koja mi je rekla da ona neće dugo moći tako. Rasprava na kojoj je Sara tražila da se brak razvrgne bila je, kazala je, jako ružna i to joj je, čini se, bio okidač, nakon kojeg je izgubila svaku volju za životom. Naprosto je venula. Živjela je samo u prošlosti i analizirala što joj se dogodillo. Jedna nekoć prelijepa, bogata i natprosječno inteligentna žena umrla je sama. To je užasno tužna priča - rekla nam je večeras Sanja Sarnavka iz Udruge B.a.B.e, koja je prije malo više od tri godine Mirjanu smjestila u sigurnu kuću nakon pokušaja prisilne hospitalizacije u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče, kojoj se žestoko opirala.

Iako je Mirjanin brak s Ivom Pukanićem i razvod od njega bio obilježen brojnim skandalima i optužbama za drogiranje, prije dva i pol mjeseca u intervjuu za portal Tjedno.com, svojem posljednjem istupu u javnosti, rekla je kako joj je životna želja da se jednog dana dozna naručitelj ubojstva njezina supruga.

Mirjana Pukanić živjela je od 900 kuna imovine bivšeg supruga, jer ostavinska rasprava još nije bila provedena. Nije imala ni socijalno osiguranje, a živjela je u stanu od četrdesetak četvornih metara.

U zgradi do njezine živjela je njihova kći Sara. Ona je večeras navodno bila odvedena u policijsku postaju, a Mirjaninoj prijateljici Ani pozlilo je od prizora mrtvoga tijela. Susjedi su komentirali da već dva dana u stubištu nema svjetla.

Policija: Nema kaznenog djela i nasilja

Prema prvoj izjavi policije, smrt M. Pukanić nije posljedica kaznenog djela i nasilja, no rekla je da joj mjesecima prijete smrću, u gluho doba noći zvone na portafon i poručuju: “Dani su ti odbrojani!” Sve to Mirjana Pukanić prijavila je policiji. Novi ministar unutarnjih poslova ovih je dana najavio ponovno otvaranje istrage o Pukanićevu ubojstvu jer dosad nije otkriveno tko je naručitelj likvidacije. (D. M.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:19