BORBA U RUDEŠU

FOTO: ODGOĐENA DELOŽACIJA OBITELJI FRLAN! Građani uzvikivali: 'Ostojiću, srami se!' i 'Moralne nakaze!'

Željka Frlan izašla je izvan policijskih barikada te je iz očaja sjela na pod i zaplakala, a pozvana je i Hitna jer je baki obitelji Frljan pozlilo u dva navrata
 Facebook

NOVO 11:30 Odgođena je deložacija osmeročlane zagrebačke obitelji Frlan, a vijest o tome izazvala je oduševljenje među 200-tinjak građana koji su došli spriječiti deložaciju.

Deložacija je odgođena do daljnjega zbog lošeg zdravstvenog stanja dvoje članova obitelji, potvrdio je Hini odvjetnik obitelji Frlan Krešimir Vodopivec. Objasnio je da se vlasnik kuće Nikola Frlan nalazi u predinfarktnom stanju te da bi daljnja prisilna deložacija i policijska intervencija mogla dodatno naškoditi njegovom zdravlju pa je odlučeno da se postupak odgodi.

Nikola Frlan, inaće srčani bolesnik, odvezen je vozilom hitne pomoći oko 11,30 sati kada su iz kuće izašli i ovršitelji, a policija se počela povlačiti iz Anine ulice u naselju Rudeš koja je od jutros bila blokirana.

Ranije su liječnici iz hitne pomoći u dva navrata pružili pomoć 79-godišnjoj najstarijoj članici obitelji Frlan.

11:00 U ulici se pojavilo oko 30-ak interventnih policajaca. Aktivisti iz udruge Živi zid ispred njih su formirali živi zid i uzvikuju 'Imajte milosti!', 'Ostojiću, srami se!' i 'Moralne nakaze!'. U kuću je ušao odvjetnik obitelji Frlan.

10:00 Kamion za deložaciju se nije pojavio, aktivisti su zvali hitnu pomoć jer je starijoj članici obitelji Frlan ponovno pozlilo.

9:59 Policija je blokirala II. Anin odvojak u naselju Rudeš zbog deložacije obitelji Frlan. Na mjesto događaja stiže sve veći broj aktivista iz udruge Živi zid, a okupili su se i susjedi te prijatelji obitelji.

Svi zajedno uzvikuju 'Ostojiću, srami se!', 'Ovo nije socijalna država!' te prozivaju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Članica obitelji Željka Frlan izašla je izvan policijskih barikada te je iz očaja sjela na pod.

- Ovo nam je jedina alternativa koju imamo ako nas izbace iz kuće. Nemamo gdje i ne znamo što će biti ako se to zaista dogodi, poručila je kroz suze.

Ranije ujutro kola Hitne pomoći došla su po stariju članicu obitelji kojoj je pozlilo, a jedan od članova obitelji došao je nakon što su postavljene policijske barikade pa ne može ući u svoju kuću.

----------------------------------------------------------------

ZAGREB - U zagrebačkom naselju Rudeš trenutno se odvija prava drama. Prijatelji i susjedi okupili su se oko kuće osmeročlane obitelji Frlan kako bi spriječili njihovu deložaciju.

Pred njihovom kućom je policija, a građane je uoči najavljene deložacije Udruga Živi zid pozvala da kreiraju živi zid i time spriječe postupak kako bi Frlanovi zadržali svoj dom. Za sada se tamo nalazi oko 70-ak ljudi.

Svoj su dolazak jučer najavili i iz Hrvatskog helsinškog odbora.

Podsjetimo, osmeročlana obitelj Frlan 1995. u Zagrebačkoj banci podignula je kredit u iznosu od 193 tisuće njemačkih maraka, odnosno oko 85 tisuća eura. Banci su tada uplatili i depozit od 64 tisuće maraka, a do danas su, tvrde, ukupno otplatili 169 tisuća eura.

Zbog neredovite otplate kredita, banka je prodala kuću, a obitelj je za to saznala tek nakon tri mjeseca.

Obitelj je, pišu mediji, pokrenula ukupno šest postupaka, između ostalog i protiv odvjetnika koji ih je zastupao, a slučaj su prijavili i USKOK-u.



Live streaming by Ustream

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:51