NEVIĐEN LUKSUZ NA JADRANU

FOTO: OVO JE PROJEKT VRIJEDAN 225 MILIJUNA KUNA Na Cavtatu započela gradnja najluksuznjeg hotelskog lanca na svijetu

Službeni početak radova na izgradnji prvog Aman resorta u Hrvatskoj objavljen je danas na konferenciji za medije u Cavtatu, gdje će do svibnja iduće godine biti otvoren hotel koji pripada grupaciji najluskuznijih svjetskih brandova turističke industrije u svijetu.

Ovo je jedna od najvećih investicija u turizmu ove godine. Sam projekt vrijedan je 225 milijuna kuna, na svaku smještajnu jedinicu potrošit će se čak 750 tisuća eura, a investitori su domaća tvrtka Bonvena Hoteli.

Oko te tvrtke, osnovane ove godine, okupili su se lokalni poduzetnici Jakša Ivaniš, Maro Balić i Josip Vezjak. Uz njih, svoj je novac u ovaj projekt uložio i poznati grčki poduzetnik Petros Stathis, većinski dioničar Amana u Crnoj Gori, Veneciji, New Yorku. Stathis je inače bio i predsjednik nogometnog kluba AEK, te nekadašnji direktor marketinga CNN-a za Jugoistočnu Europu. Tu je još i engleski poduzetnik Kevin Barker, koji je upravljao mnogim tamošnjim resortima.

Amanresort Cavtat gradi se na lokaciji nekadašnjeg Hotela Makedonija, uz samu rivu i bit će udaljen tek 30 metara od mora. Zapravo je riječ o nastavku investicije koja je započela još 2008., ali zbog nepovoljne investicijske klime, tadašnji ulagači su odustali od projekta. Sada se u cijelu priču uključuju potpuno novi investitori, sa svježim kapitalom, praćeni kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

NAJLUKSUZNIJI LANAC HOTELA NA SVIJETU OD IDUĆE GODINE U CAVTATU Investicija je vrijedna nekoliko desetaka milijuna eura

U skladu s filozofijom brenda, Amanresort Cavtat imat će 40 luksuzno uređenih smještajnih jedinica. Gosti će moći odsjesti u 30 soba veličine 80 četvornih metara te 10 dvosobnih apartmana veličine 160 četvornih metara, a na raspolaganju će im biti i restoran „Blagavaonica“, lounge i knjižnica, bar, vrtni restoran i spa.

Cijene noćenja u svjetskim Aman resortima kreću se od 1500 do čak 3500 eura, a koliko će luksuzni odmor stajati u Cavtatu još se ne zna, ali stručnjaci s kojima smo jučer razgovarali kažu da će sigurno biti više od 1000 eura.

- U razvoju i izgradnji resorta koriste se lokalni tradicionalni elementi čime se stvara ugođaj koji odražava mjesto i kulturu u kojoj je resort smješten. U skladu s tim će i zgrada Amanresorta Cavtat biti prekrivena lokalnim kamenom, a prozori zatvoreni tradicionalnim škurama. Svaka soba će s terase imati pogled na Cavtatski zaljev te na stari grad Dubrovnik u daljini – pojasnila je Manuela Šola, glasnogovornica Bonvena Hotela.

Amanresort Cavtat arhitektonsko je rješenje poznate singapurške tvrtke Kerry Hill Architects, koja je radila i rješenje interijera, a glavni projektant na projektu je Studio Alamat iz Dubrovnika. Za uređenje eksterijera resorta bit će odgovorna prestižna tvrtka Island Planning Corporation IPO, a dizajn rasvjete radila je njemačka tvrtka Lichtkunstlicht iz Berlina. Sve radove na izgradnji Amanresorta Cavtat izvodi tvrtka Mucić&Co. iz Dugopolja, a nadzor obavlja Institut IGH.

Brend Amanresorts je prije 25 godina osnovao Adrian Zecha, otvorivši prvi hotel na Tajlandu.

http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00579/Untitled-2_579615S0.jpg

Od tada se taj svjetski elitni lanac hotela proširio na 16 zemalja svijeta gdje je do sada otvoreno 26 resorta. Gostima se u njihovim resortima osigurava diskrecija i intima, a na svakog gosta dolazi troje zaposlenika. Posebnost ovog brenda je mali broj smještajnih jedinica, lokacije u prekrasnoj prirodi i vrhunska usluga. Brend nema klasičan način oglašavanja, u medijima uopće nisu prisutni, a njihovi gosti nazivaju se Aman junkies.

Tek nakon trećeg noćenja u nekome od njihovih resorta počinju dobivati newsletter mailom. Redoviti gosti resorta su i poznati celebrityji i svjetska elita, poput Stinga, Monice Bellucci, Eltona Johna, Angeline Jolie i Brada Pitta, a javna je tajna da je čak 800 od 1000 najbogatijih ljudi svijeta s Forbesove liste barem jednom odsjelo u njihovim resortima.

Najčešći su gosti iz SAD-a i Japana, pa se ta bogata klijentela očekuju i u Cavtatu. Amanresorts tim upravlja hotelima u Butanu, Kambodži, Kini, Francuskoj, Grčkoj, Indiji, Indoneziji, Laosu, Crnoj Gori, Maroku, Filipinima, Šri Lanci, Turskoj, SAD-u..., a od nedavno i u Veneciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:25