'LE LYRIAL'

FOTO: SUPERLUKSUZNI KRUZER TRESNUO U SPLITSKU RIVU Dramatičan petak u gradu pod Marjanom

'Le Lyrial', 142 metra dug luksuzni kruzer, u petak ujutro udario je o vez 18 u splitskoj luci. Srećom, putnici i posada prošli su bez ikakvih ozljeda, no oštećen je rubni kamen rive u splitskoj luci
 CROPIX

SPLIT - Je li kriva jaka južina ili je tek, onako kako samo ona to zna, zamantala dotičnog kapetana još uvijek se ne zna, no "Le Lyrial", 142 metra dug luksuzni kruzer, u petak ujutro udario je o vez 18 u splitskoj luci. Srećom, putnici i posada prošli su bez ikakvih ozljeda, no oštećen je rubni kamen rive u splitskoj luci, javlja Slobodna Dalmacija.

- Istina je, prilikom uplova brod "Le Lyrial", vlasništvo privatne kompanije, dotaknuo je rubni kamen rive i oštetio ga. Šteta nije prevelika, no već smo pokrenuli procjenu, a nastalo oštećenje namjeravamo sanirati od osiguranja kompanije u čijem je vlasništvu brod. Vještaci su već izišli na teren i privode posao kraju - kazao nam je Vice Mihanović, voditelj Odjela komercijalno-operativnih poslova u Lučkoj upravi.

Vez 18 nalazi se u carinskom dijelu luke, a kako nismo dobili potrebnu dozvolu agentice ovoga luksuznog plovila, brodu nismo mogli prići.

Ipak, informacije o brodu smo dobili. Nazvan po sjevernoj hemisferi, zaplovio je u travnju 2015., a može primiti od 224 do 264 putnika. Ima 122 vanjske kabine i 139 članova posade. Da je uistinu riječ o luksuznom brodu koji plovi pod francuskom zastavom svjedoči i činjenica da ima pristup dizalom na sve palube.

Opremljen je posljednjom tehnologijom, francuska elegancija i morski šik zaštitni su mu znak, a kategoriziran je kao iznimno udobna klasa plovila. Plovi na ruti "Turska i dalmatinska obala", a kroz osam dana putnici će od Istanbula, preko Grčke, posjetiti bisere naše obale, a putovanje će završiti u ponedjeljak, u Veneciji. Doduše, prema dostupnom planu putovanja, Split im nije bio planirana postaja.

Nakon Kotora, na našem dijelu obale trebali su posjetiti tek Dubrovnik i Hvar, no pretpostavljamo da ih je nevrijeme dovelo u Dioklecijanov grad, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 10:57