UTAKMICA ZA ZLATO

FOTO, VIDEO: PLENKOVIĆ, DALIĆ I ŠTROMAR BODRILI BARAKUDE U FINALU Vlada na Twitteru i Facebooku čestitala vaterpolistima

 
 CROPIX

Večerašnje finale Svjetskog prvenstva u vaterpolu između Hrvatske i Mađarske na tribinama prati i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Nakon veličanstvene pobjede naših, Vlada je uputila čestitke prvacima svijeta, putem društvenih mreža.

- Hrvatska je prvak svijeta u vaterpolu! Sjajan uspjeh postigla je hrvatska vaterpolska reprezentacija koja je u Budimpešti pobijedila domaćine, vratila Hrvatsku na pobjednički tron i okitila se zlatom. Barakude, čestitamo na veličanstvenoj pobjedi, stoji na službenoj Facebook stranici VLade Republike Hrvatske.

- Vaterpolo je jedan od naših najtrofejnijih sportova desetljećima. Povećali smo sredstva za šport i prošle, i ove godine. Pratimo rad svih športaša, vrata su im uvijek otvorena. Vlada je uz hrvatski šport. Ovo su jedinstveni trenutci gdje je cijeli hrvatski narod uz naše vrhunske sportaše. Ovakvu vrstu promidžbe i međunarodnu popularizaciju Hrvatske ne može nadomjestiti nijedna kampanja, poručila je Vlada na svom Twitter profilu.

- Ovo je sjajan rezultat. Čestitam momcima, izborniku, cijelom savezu. Ovo je još jedna potvrda kako je hrvatski vaterpolo godinama u svjetskom vrhu. Nakon 10 godina osvojili su još jedno zlato u predivnom ambijentu tradicionalnog središta mađarskog vaterpola. Mislim da ni igrači sami nisu sanjali onakvu prvu četvrtinu. Mogu biti presretni i s onakvom sjajnom utakmicom u polufinalu protiv Srbije u kojoj su pokazali odlučnost do posljednjeg trena, rekao je Plenković nakon finala u Budimpešti.

Kako su ranije objavili iz Vlade, s premijerom su u Budimpeštu otputovali i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar te državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić.

Na Vladinom Twitter profilu objavljene su i fotografije državnog vrha iz Budimpešte, dok je Janica Kostelić snimila atmosferu na čuvenom stadionu vodenih sportova Alfred Hajos i to objavila na Twitteru.

Budimpesta, 290717. 
Bazen Alfred Hajos.
Finalna utakmica Svjetskog prvenstva, Madjarska - Hrvatska.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic, Martina Dalic, Predrag Stromar.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Budimpesta, 290717. 
Bazen Alfred Hajos.
Finalna utakmica Svjetskog prvenstva, Madjarska - Hrvatska.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic, Martina Dalic, Predrag Stromar.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:18