POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ

FOTO: ZAPANJUJUĆE ZVJERSTVO U ŽUPANJI Omiljenu kujicu dovezli kod veterinara sa stravičnim ozljedama

 PRIVATNI ALBUM

Živjela je na ulicama Županje. Nije imala ni ime, ali mještani tvrde da su je svi voljeli i hranili, a ona im je uzvraćala istom mjerom, osobito djeci, koju je obožavala te ih s veseljem pratila u školu i čekala poslije nastave.

Sve do kobnoga Štefanja kad su se Facebookom brzinom munje proširile fotografije ranjene kujice. Krv iz njuške šikljala je na sve strane, a pronaći veterinara koji bi na blagdan izišao na teren bila je nemoguća misija.

Prvi i jedini koji je odmah reagirao bio je veterinar Tomislav Deže. Iako taj dan nije ni bio dežuran, primio je teško ranjenu životinju u ambulantu Dr. Dolittle u Osijeku, gdje radi.

U početku se pričalo kako su djeca iz Gradišta kraj Županje na igralištu bacala petarde, a kujica je jednu, zamijenivši je možda s lopticom ili hranom, uzela u usta.

Na teren je odmah izišla policija, što su nam i potvrdili u Policijskoj postaji Županja, ali slučaj je još pod istragom, pa službenih informacija za sada nema.

Veterinar Deže, šokiran ozljedama koje je vidio, tek je poslije pregleda nesretne životinje, koju su nazvali Đurđica, shvatio da je istina zapravo još gora nego što se u početku činilo.

'Ona nije stradala od petarde. Na i oko njuške nigdje nema izgorena mesa, a krvna slika pokazala je da je ozljeda stara barem četiri, pet dana. Kujica je na antibioticima zbog jake upale. Vilica joj je pukla i doslovce je ispala, što je isključivo posljedica fizičke traume poput udarca automobilom, nogom ili nekim tupim predmetom', objasnio je Tomislav Deže.

PRIVATNI ALBUM

PRIVATNI ALBUM

Dodaje kako kujica, osim što je u strašnim bolovima, ne može ni jesti. Jedna operacija već je iza nje, a danas, u četvrtak, planira se i druga.

'Nemam riječi kojima bih opisao njezin predivan karakter. Prošla je pravi pakao, ali i dalje se veseli ljudima. Kad se probudila poslije prvoga zahvata, počela je mahati repom čim nas je vidjela', kaže veterinar.

Kontradiktorne informacije oko slučaja samo se gomilaju.

Neki mještani tvrde kako je kujica tjednima prije bila zlostavljana. Navodno su je tinejdžeri šutali loptom i tukli letvom, a kad je situacija izmakla kontroli, sve se pokušalo zataškati pričom s petardama.

'Đurđici neće pomoći ni novac ni plaćanje njezinih veterinarskih troškova. Može ju spasiti samo istina. Apeliram na sve ljude, koji imaju bilo kakvu informaciju o onome što se dogodilo, da kažu što znaju. Nemojte više štititi zlostavljače', rekao nam je veterinar Deže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:49