ODMOR U VILI KOVAČ

FOTOEKSKLUZIV JUTARNJEG Orešković prvi dan odmora iskoristio za kupanje s djecom

 HANZA MEDIA

Tehnički predsjednik Vlade Tihomir Orešković sa suprugom Sanjom i četvero djece u četvrtak poslijepodne došao je na otok Hvar i započeo svoj godišnji odmor.

Prvi dan proveli su na kupanju, i to na javnom molu, uz pratnju brojnih tjelesnih čuvara. Opušten i s osmijehom na licu, opozvani premijer kupao se neko vrijeme, kada mu se nakratko pridružila supruga Sanja. Nakon 15-ak minuta otišli su do vile Kovač, a djeca su i dalje ostala na kupanju. Koliko se dobro slažu s tjelohraniteljima i zaštitarima pokazuje činjenica da su zajedno s njima skakali u more i natjecali se tko će skočiti s više stijene.

Sam dolazak bio je obavijen velom tajne kako bi se zadržala sigurnost obitelji Orešković. Mještani pretpostavljaju da su naposljetku stigli helikopterom jer nikakav brod nije pristao u uvali kod vile iako su neki izvori iz Banskih dvora tvrdili da neće koristiti tu pogodnost. Supruga Sanja je, s pratnjom zaštitara, odmah prošetala centrom Hvara, a ostatak obitelji večer je proveo u udobnosti vile.

Iako je Orešković prije nekoliko dana najavio da će na odmoru kuhati sam, i to jela od namirnica koje će kupiti na lokalnoj tržnici, prvi se dan, očito, odlučio za dulje spavanje jer se u centru Hvara nije pojavio.

- A on je ovdje? Rekao je da će doći na tržnicu? Ma spava on još - rekli su nam prodavači na tržnici.

Izvori bliski Vladi još su prije za Jutarnji otkrili da Orešković na ljetovanje neće sa sobom voditi osoblje iz Banskih dvora, ni kuharicu, nego će kuhati on ili supruga.

- Planiram ići u grad, kupiti voće i povrće i onda sam kuhati i uživati. Malo roštilja, malo gulaša, ribice, ma svašta, sve volim kuhati. Da bar imam janje, ali za to treba malo veće društvo i više vremena. To drugom prilikom - rekao je nedavno premijer.

Ovo je njegov prvi i vjerojatno posljednji posjet vili Kovač kao premijeru. U vili su prije njega ljetovali Stjepan Mesić i Zoran Milanović. Riječ je o kući s tri spavaće sobe na katu i velikom terasom. Njezina najveća prednost za državne čelnike je položaj te velik i gust vrt koji sa svih strana štiti od znatiželjnih pogleda, a tu je i velika, skrivena plaža ispod same vile, koju obitelj Orešković ipak nije koristila. Na Hvaru ostaju do 15. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:16