POVUKAO SE U 'ILEGALU'

GDJE JE NESTAO MILANOVIĆ? Šef oporbe usred političke krize već dva tjedna izbjegava javnost

Zoran Milanović
 Goran Mehkek / EPH / Goran Mehkek / EPH

Zanimljiva je situacija da se Zoran Milanović već dva tjedna ne pojavljuje u javnosti i izbjegava medije unatoč tome što zemlju trese duboka politička kriza. Milanovićev posljednji istup bio je 12. svibnja, kada je zbog afere konzultantica zatražio Karamarkovu “abdikaciju”.

- Ne kažem da tu postoji bilo kakav element kaznene odgovornosti, pretpostavljam da ne, ali politički je to nemoguće. Prema tome, Karamarko je trebao dati ostavku. Treba izdvojiti privatno, poslovno od javnoga.

Političari se bave javnim poslom, u javnom interesu i očito se priča, kad je riječ o HDZ-u, ponavlja s generacije, s koljena na koljeno. Budući da nije dao ostavku, tražit ćemo da odstupi i da mu se izglasa nepovjerenje - najavio je Milanović.

Nakon toga predsjednik SDP-a se povukao u ilegalu, međutim, čak i njegovi stranački oponenti kažu da je to “mudra odluka”.

- On je svjestan da svojim javnim nastupima mobilizira HDZ i iritira Most. Zbog toga se maknuo u stranu i pustio vladajuću koaliciju da se obračuna između sebe bez našeg pritiska - smatra sugovornik Jutarnjeg lista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:36