PROPUST ILI NESPORAZUM

GENERAL KOJI JE DOBIO NAJKRVAVIJU BITKU OLUJE IZNIO SVOJU VERZIJU PRIČE 'Nikakav poziv nisam dobio, dan ranije su me zvali i pitali za prijevoz'

 
 Robert Fajt / CROPIX

“Zvali smo generala Petra Stipetića na proslavu predaje 21 korpusa u Glinu, ali je on kazao da neće doći, stoji u demantijima koje su jučer Jutarnjem listu uputili Grad Glina i Ministarstvo obrane, reagiravši tako na tekst objavljen u Jutarnjem listu u srijedu.

“Nitko me telefonski nije pozvao na proslavu, a je li mi stigla pozivnica poštom ne znam jer od 1. kolovoza nisam u Zagrebu”, odgovara na te navode umirovljeni general Stipetić.

U demantijima Ministarstva obrane, kao jednog od suorganizatora proslave, i Grada Gline, navodi se kako je Grad Glina “poslao pisanu pozivnicu na kućnu adresu generalu Stipetiću 1. kolovoza 2017. godine. Uz navedenu pisanu pozivnicu i djelatnici protokola Ministarstva obrane su neposredno prije obilježavanja obljetnice, 7. kolovoza, u više navrata telefonom i mobitelom pokušali stupiti u kontakt s generalom Stipetićem. Nakon višekratnih poziva general Stipetić se javio te djelatniku protokola odgovorio da neće doći na obljetnicu u Glini 8. kolovoza 2017. godine”, stoji u demantiju.

Umirovljeni general Petar Stipetić odlučno tvrdi kako informacija o telefonskim pozivima na proslavu nije točna. “Dan prije proslave, 7. kolovoza, nazvala me jedna muška osoba iz protokola Ministarstva obrane i pitala: ‘Generale, treba li vam automobil za odlazak na proslavu?’. Ja sam rekao da ne jer neću ići. I to je bilo sve. To je bio jedini telefonski poziv i sigurno nije riječ o službenom pozivu na proslavu. Što se tiče pismenog poziva poštom, ne znam je li stigao jer od 1. kolovoza nisam u Zagrebu”, kazao nam je umirovljeni general.

Što se tiče demantija iz Grada Gline tiče, moramo napomenuti kako smo u srijedu između 13 i 15 sati više puta pokušali preko njegova Ureda kontaktirati gradonačelnika Stjepana Kostanjevića kako bismo čuli i njegov stav oko cijelog slučaja. Oko 13 sati njegova nam je tajnica kazala da će se gradonačelnik vratiti oko 13 sati i 30 minuta. Pokušali smo ga i tada, ali i kasnije kontaktirati, ali nam se više nitko pa ni tajnica u njegovu Uredu, nije javljao na telefon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:21