SMRT MLADE IDS-OVKE

Gradonačelnik Pule prijateljima: ‘S Martinom se nisam družio, drogu mi podmeću’

Policija ispituje članove IDS-a i prijatelje zbog misteriozne smrti

Više suradnika, prijatelja i stranačkih kolega pulskoga gradonačelnika Borisa Miletića i istarskog župana Ivana Jakovčića s kojima smo razgovarali o tragičnoj smrti Martine Duras Pauletić, mlade članice IDS-a i savjetnice pulskoga gradonačelnika, koja je potresla cijelu Istru, uvjereni su da je cijeli taj slučaj poprimio političke dimenzije isključivo zbog bolesnih ambicija nekoliko istarskih političara.

“Samoubojstvo lijepe i mlade žene pokušava se iskoristiti na najprljaviji način za unutarstranačke obračune, ali i za napad na IDS. Poznato je da je mladi Boris Miletić najperspektivniji političar IDS-a, da se njega drži prirodnim nasljednikom Ivana Jakovčića na mjestu istarskoga župana, a u perspektivi i za predsjednika IDS-a.

Zbog toga je već duže vrijeme na udaru nekih stranačkih kolega i oporbenih političara koji pretendiraju na najviše funkcije i koji koriste svaku priliku kako bi kompromitirali vodeće ljude IDS-a. Stoga su svi oni smrt mlade Puljanke dočekali kao novu priliku za obračun s Miletićem i vrhom IDS-a.

A da se takvi ni od čega ne ustručavaju, pokazuje i to što na krajnje nemoralan način koriste tragičnu smrt mlade osobe za političke obračune. Jednako je tako politički neodgovorno i ljudski neprimjereno optuživati policiju za pristranost, ili čak za pokušaj zataškavanja cijelog slučaja”.

Nabacivanje blatom

Koliko su apsurdne i iskonstruirane optužbe, tvrde njihovi prijatelji, najbolje ilustriraju nastojanja da se gradonačelnika Borisa Miletića dovede u vezu s uzimanjem droge, pa i sa smrću Martine Duras Pauletić.

“Boris Miletić nije se družio s Martinom izvan radnog vremena i mjesta, na dan njene smrti prijepodne je razgovarao s građanima Pule u svom uredu, a poslijepodne je bio na Brijunima s predsjednikom Ivom Josipovićem. Miletić nikad nije bio u stanu Martine Duras Pauletić, nije imao pojma gdje stanuje, što je, uostalom, lako utvrditi budući da su u stanu izuzeti svi otisci prstiju. Također, nikad nije konzumirao drogu i zbog toga ne želi prihvatiti ucjene i prijetnje kako bi ga se kompromitiralo. Svi jedva čekamo konačne nalaze obdukcije tijela Martine kako bi se sve te apsurdne optužbe odbacile.

Strašno je kada se za uzimanje droge optužuje osoba koja se ne može braniti, kada se nabacuje blatom na mrtvu osobu”, zaključili su ogorčeno sugovornici Jutarnjeg lista.

Unatoč tome što je policija odmah priopćila da je do smrti Martine Duras Pauletić došlo zbog trovanja plinom, a s obzirom na to da je utvrđeno kako su instalacije bile u redu, da sve upućuje da je riječ o samoubojstvu, u kuloarima su se odmah pojavile sumnje u istinitost policijskog izvješća. Tako je nakon završetka policijskog očevida, u kojemu je navedeno da je do smrti došlo zbog trovanja ugljičnim monoksidom, u javnost proturena informacija kako to nije točno te kako policija, prema nalogu lokalnih političara, pokušava zataškati cijeli slučaj. A pravi je uzrok smrti Martine Duras Pauletić, tvrdilo se, predoziranje drogom.

Optužbe kao uvod

Takve optužbe bile su tek uvod u ono što se događalo sljedećih dana. Pojavile su se informacije kako je nekoliko sati prije negoli je pronađena mrtva, iz njenoga stana izašao jedan muškarac, kako je lijepa Martina napustila supruga jer se zaljubila, spominjao se i ljubavni trokut, nesretna ljubav, ljubomorni i ostavljeni muž…

Ubrzo se kuloarima proširila vijest kako u gradskoj upravi u Puli caruje droga, pa se u cijeli priču počelo uvlačiti mladog pulskog gradonačelnika Borisa Miletića te istarskog župana i predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića. Od njih je dio javnosti i medija počeo tražiti da se testiraju na drogu, čime ih se izravno pokušalo dovesti u vezu sa smrću Martine Duras Pauletić.

Zataškavanje i droga

Vrhunac takvih optužbi dogodio se u trenutku kada se u cijelu priču upleo i neizbježni Damir Kajin, saborski zastupnik i član vodstva IDS-a koji je od svojih stranačkih drugova također zatražio da se testiraju na drogu. Kao, siguran je da oni nemaju veze s drogom i sa smrću Martine Duras Pauletić, ali da se kao javne osobe moraju podvrgnuti testu i tako dokazati svoju nevinost.

Također je zatražio da se pomno istraži i utvrdi uzrok smrti mlade IDS-ovke. I političkim laicima bilo je jasno da takvim populističkim istupima Kajin, kao i mnogo puta do sada, pokušava skupiti političke poene na račun svojih stranačkih kolega i na neki način distancirati se od vodstva IDS-a.

A kada se tako ponaša saborski zastupnik i jedan od vodećih političara IDS-a, onda ne treba čuditi to što i dio javnosti lako povjeruje u priče o policijskom zataškavanju, o sumnjivoj smrti i o drogi u vrhu IDS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 00:37