POTVRĐENA TOČKA DNEVNOG REDA

VLADA DONOSI UREDBU, PRODULJIT ĆE MANDAT KOVAČIĆU Most: 'Naš stav je poznat, branit ćemo ga'

Siniša Kovačić
 Tomislav Kristo / HANZA MEDIA

Jutarnji list saznaje da je postignut dogovor između HDZ-a i Mosta o uvrštavanju na dnevni red sjednice Vlade točku o donošenju Uredbe kojom se mijenja Zakon o HRT-u, čime bi se mandat v.d. glavnog ravnatelja Siniše Kovačića produljio za još šest mjeseci.

Time bi Kovačić bio na čelu HRT-a ukupno godinu dana od kada je imenovan na tu funkciju 4. ožujka ove godine.

Ovaj dogovor postignut je usprkos tome što su u Mostu smatrali da Trgovački sud treba imenovati privremenog upravitelja HRT-a.

U međuvremenu je Most putem svoje Facebook stranice objavio da na predstojećoj sjednici Vlade svoj stav o HRT-u kane braniti javno.

- Božo Petrov, kao i svi ostali iz Mosta nezavisnih lista, zastupa načela transparentnosti i dosljednosti s kojima je nespojivo sudjelovanje u bilo kakvim tajnim sastancima. Sastanak s tehničkim ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem na temu HRT-a nije se dogodio, ni javno ni tajno, naveli su u Mostu.

- Most se neće i ne može miješati u sudske postupke u tijeku, kakva je i žalba Nadzornog odbora HRT-a na nepravomoćnu odluku Trgovačkog suda od 27. srpnja kojom se odbija prijedlog imenovanja privremenog upravitelja. Mi po pitanju uprave HRT-a imamo svoj jasan stav, koji ne moramo braniti zakulisno, već ćemo ga sutra javno braniti na sjednici Vlade, naveli su u priopćenju.

- Ovo je samo jedan u nizu pokušaja predizborne diskreditacije Mosta, što naši birači itekako dobro prepoznaju kao laž i podmetanje, zaključuje Most u priopćenju na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:51