RASPRAVA I O OBITELJSKOM ZAKONU

HDZ-ovac KOJI BI STRELJAO AKTIVISTE LETI IZ STRANKE? Na sjednici Predsjedništva samo jedan ugledni član je imao malu primjedbu

 
Hrvoje Marušić
 Duje Klarić / HANZA MEDIA

Splitski HDZ-ovac Hrvoje Marušić, doznajemo, mogao bi biti isključen iz HDZ-a. Naime, Marušićevo isključenje predloženo je sinoć na sjednici Predsjednišva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a razlog su njegove nedavne objave na Facebooku o tome kako bi aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava trebalo streljati. O Marušićevu isključenju odlučivat će Visoki časni sud HDZ-a.

- Samo je zamjenik predsjednika Milijan Brkić pitao mora li to biti krajnja mjera, ali mislim da je na kraju i on glasao za isključenje - kazao je jedan član HDZ-a. Inače, na sjednici, doznajemo, nije bilo previše rasprave.

- Bila je to više izvještajna sjednica jer nas je premijer informirao o svemu što je napravio od prošle sjednice do sada - kazao je jedan od sugovornika, dodajući kako su se površno spomenule sve aktualne teme.

Tako je, doznajemo, dogovoreno da će se oko Istanbulske konvencije održati posebna, tematska sjednica Predsjedništva, a HDZ-ovci su dobili od šefa stranke i premijera Andreja Plenkovića uputu da o tome izbjegavaju govoriti u medijima dok ne usuglase stav. Plenković je, HDZ-ovcima, navodno, "preporučio" da ne izlaze u medije zbog osobne promocije, nego da promiču politiku Vlade. Na sastanku, na koji je došla i ministrica Nada Murganić, bilo je riječi i o obiteljskom zakonu koji je, nakon bure koju je podigao u javnosti, vraćen na doradu.

- To je sve bilo nespretno. Meni je Nada draga, ali na taj način se ne može raditi, da se bez usuglašavanja na tijelima Vlade ide na javnu raspravu - kazao je Plenković.

Kad je riječ o Agrokoru, Plenković je ponovio, govore HDZ-ovci, neke od ranijih izjava - da je Vlada napravila najbolje rješenje te kako su sve ostalo spinovi, kao i da on nema nikakve veze s Ivicom Todorićem, kojeg je vidio svega tri puta u životu. Na sjednici je zaključeno i da treba poboljšati naplatu članarina od dužnosnika, jer neki HDZ-ovci očito nisu revni u plaćanju svojih obaveza prema stranci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:39