DRAGO VESELČIĆ

HDZ-ovac ODGOVORIO NA TEŠKE OPTUŽBE MOSTOVCA 'Bio sam s njegovim ocem, ali ni o kakvom podmićivanju nema govora, zgrožen sam optužbama'

Hrvoje Runtić i Drago Veselčić
 CROPIX

Drago Veselčić me preko jednog člana moje obitelji pokušao nagovoriti da glasujem protiv opoziva ministra financija Zdravka Marića, a zauzvrat je nudio da će riješiti sve financijske probleme moje obitelji te utjecati na DORH oko slučaja sa Živim zidom’, rekao je u nedjelju za Jutarnji Hrvoje Runtić, saborski zastupnik Mosta.

Ovoj Runtićevoj izjavi prethodila je optužba predsjednika Mosta Bože Petrova koji je u emisiji Točka na jedan televizije N1 optužio HDZ za kupovinu saborskih zastupnika. Rekao je da su iz HDZ-a kontaktirali njihova zastupnika Hrvoja Runtića te mu obećali brda i doline.

Ubrzo je i Runtić potvrdio optužbe te rekao da je cijeli slučaj prijavio policji.

‘Veselčić je nazvao jednog člana moje obitelji preksinoć na mobitel i pozvao ga na kavu jer se znaju više od 20 godina. Oni su se jučer našli na kavi u Vinkovcima, a Veselčić je tom članu obitelji rekao da mi prenese ponudu da će riješiti sve financijske probleme mene i moje obitelji, da će mi zaposliti ženu na način da se to ne može dovesti u vezu s time i da će riješiti slučaj u kojem sam ja svjedočio u DORH-u vezan uz Živi zid’, rekao je Runtić.

Pritom je bio osobito uznemiren činjenicom da su ‘znali da mu je žena digla kredit, da im je propala tvrtka i da su kuću izgubili, a da su sada njegova supruga, njezin brat i otac kao sudužnici i jamci blokirani’, pa je Veselčić, kako iznosi Runtić, nudio deblokadu računa ako ovaj Mostov zastupnik glasa u korist Zdravka Marića.

U međuvremenu je stigla i reakcija Drage Veselčića koji u priopćenju potpuno odbacuje optužbe iz Mosta. Prema njegovoj verziji, on je višegodišnji prijatelj s Runtićevim ocem s kojim se našao na kavi, no radilo se o neformalnom, prijateljskom druženju, a s njima su bile i njihove supruge. Teme krize u Vladi samo su se dotaknuli, kaže.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

u cilju istinitog i cjelovitog informiranja javnosti te zaštite moje privatnosti, ugleda i časti, a u povodu teških kleveta koje su na moj račun iznijeli saborski zastupnik Mosta Hrvoje Runtić i predsjednik Mosta Božo Petrov, dajem sljedeće

PRIOPĆENJE

Davor Runtić, otac zastupnika Hrvoja Runtića, i ja smo dugogodišnji obiteljski prijatelji - još otkad smo zajedno bili ratni izvjestitelji. Redovito komuniciramo pa smo se tako sami dogovorili, bez ičijeg utjecaja ili poticaja sa strane, da se ove subote popodne nađemo i popijemo kavu u jednom restoranu u Vinkovcima. I to u društvu svojih supruga.

U našem dvosatnom obiteljskom druženju tek smo minutu-dvije posvetili Davorovu sinu Hrvoju, osvrnuvši se na pitanje treba li i hoće li dati potporu Vladi RH. I to je apsolutno sve iz našeg razgovora - što jamčim pod punom kaznenom i moralnom odgovornosti - a da se ticalo aktualne političke situacije.

Stoga sam, moram priznati, ostao zgrožen današnjim optužbama Hrvoja Runtića i Bože Petrova da sam tobože sudjelovao u „pokušaju podmićivanja“ dotičnog zastupnika Mosta. Takve optužbe ne samo da su lažne, nego su i komične. Zar vjerujete da bi se itko u takvo što upuštao pred svjedocima - a podsjećam da su na prijateljskom druženju bile i naše supruge - i to u prepunom restoranu?!

Molim političare poput Hrvoja Runtića i Bože Petrova da svoje političke prijepore ne rješavaju preko leđa mene i moje obitelji, lažno me optužujući i klevećući.

Ako je istina da me g. Hrvoje Runtić, kako sam navodi u medijskim istupima, prijavio policiji za tobožnji „pokušaj podmićivanja“, najavljujem već sada da ću protiv njega podnijeti kaznene prijave za lažno prijavljivanje i svjesno dezinformiranje javnosti.

Srdačan pozdrav

Drago Veselčić

Vinkovci

Runtić: 'Neka ide na detektor laži'

Hrvoje Runtić reagirao je na priopćenje Drage Veselčića u kojemu je HDZ-ovac odbacio sve optužbe na njegov račun i najavio kaznenu prijavu protiv Mostova saborskog zastupnika za lažno prijavljivanje.

'Neka dokaže to što govori na detektoru laži', kratko je poručio Runtić koji je ranije Veselčića prijavio policiji zbog pokušaja političkog podmićivanja. (G.P.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:17