RIJETKI JAVNI ISTUP

ISPOVIJEST ZDRAVKA I VIŠNJE PEVEC 'Sve smo stvorili svojim radom, iz garaže, od nule, a onda su nas uništili jer smo bili preveliki i nekome smetali'

 Screenshot Nova TV

Nisu jedini koju su propali, ali su svakako jedni od najvećih. I dan danas, nakon osam godina, tvrde - takav se scenarij mogao izbjeći. No, nekome, tvrde oni, nije bio u interesu.

Nekada jako uspješni poduzetnici Višnja i Zdravko Pevec, progovorili su pred kamerama emisije Provjereno Nove TV o propadanju njihove nekadašnje tvrtke, uspoređujući njihovu situaciju s trenutnim događanjima vezanim uz Agrokor.

Zdravko Pevec je reporteru Provjerenog Mati Barišiću rekao da on danas nema ništa od tvrtke Pevec, za koju vjeruje da se ipak mogla spasiti, vjerojatno aludirajući na scenarij spasa u kojem bi on ostao vlasnik:

- Žalosno je, u Bjelovaru smo imali 5 ministara u to vrijeme da ni jedan od tih ministara nije pomogao da se Pevec sačuva, dapače, ja bih rekao da su se distancirali, još su i potkopavali, kaže Zdravko.

Kao što je poznato, Pevec je kao jedan od rijetkih primjera ipak stao na noge te je nakon restrukturiranja izašao iz stečaja i danas uspješno posluje bez čovjeka koji ga je osnova i nazvao po vlastitom prezimenu.

- Velika je razlika između Agrokora i Peveca, zato što je Pevec sve stvorio svojim radom. Od nule je krenuo, iz garaže. To vam mogu kasnije i pokazati. Stvorio je firmu jednu uglednu, u Hrvatskoj sa 4 tisuće zaposlenih, 3 i pol milijarde prometa, 20 trgovačkih centara i raširio se van Hrvatske. Narasli smo preveliki i vjerojatno smo nekome smetali, to je razlog zašto su nas uništili. Ja sam bio garancija za sva svoja poslovanja sa svojom privatnom imovinom i kod izdavanja mjenica znači ja sam apsolutno za sva poslovanja garantirao svojom imovinom - rekao je Zdravko Pevec za Provjereno.

Višnja Pevec jasno je izrazila svoje mišljenje:

- Htjeli su pokazati da smo mi lopovi, da smo mi pokrali novce, prebacili ih ne znam kuda i uništili firmu, a zapravo mi smo sve ulagali u firmu i ostali bez svega - kazala je Višnja Pevec za emisiju Provjereno koja će se emitirati večeras u večernjim satima na Novoj TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:52