APEL ZA POMOĆ JADRANKI MATKOVIĆ

JEDVA PREŽIVLJAVA, SAMA JE I BOLESNA Naša legendarna glumica našla se u teškoj životnoj situaciji, njezina prijateljica pokrenula plemenitu akciju

 Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Glumica Jadranka Matković, poznata po uistinu brojnim ulogama u filmovima i televizijskim serrijama, a posljednjih ju se godina najčešće moglo vidjeti u sapunicama i humorističnom serijalu 'Nad lipom 35', našla se u teškoj životnoj situaciji na što je na Facebooku ukazala njezina prijateljica Tina Puhalo.

Naime, iako iza sebe ima niz kazališnih, televizijskih i filmskih uloga, 66-godišnja Jadranka nakon deložacije stana danas živi kao podstanar i nije dobrog zdravlja. Tina se zato putem društvene mreže obratila svima koji su voljni da pomognu legendarnoj glumici.

Status prenosimo u cijelosti:

'Jadranku Matković znam onoliko koliko me sjećanje najdalje vraća u djetinjstvo. Bila je kolegica mog tate i naša susjeda u Utrinama. Iako samozatajna i uvijek u nekom svom filmu, prema nama djeci uvijek je bila srdačna i nasmijana. Jadranka je u Zagreb stigla iz Sarajeva.

Svoje obitelji nije imala, a nije imala ni stalni angažman u kazalištu, koji je glumcima omogućavao određenu materijalnu sigurnost i stabilnost. Jadranka je cijelu svoju, više nego respektabilnu karijeru, bila slobodnjak. Wikipedija kaže da je odigrala 26 televizijskih i čak 68 filmskih uloga!

Podatak o kazališnim ulogama nedostaje jer pouzdano znam da je i u kazalištu igrala, s obzirom na to da smo bile partnerice u Komedijinoj Muholovci. Jadranki je danas 66 godina. S godinama je teško oboljela. Bolest ju je dovela do deložacije iz stana i sada sa svojih 2.600 kn mirovine i 300 kn pomoći, preživljava kao podstanar. Kažem, preživljava i to doslovno jedva jer kad plati stanarinu i režije, ostane joj cijelih 700 kn za hranu i ostale troškove, odnosno 22,5 kn dnevno.

To je razlog radi kojeg ovo pišem. Jadranka treba nasu pomoć! Na ovaj mail me potaknulo 137 Jadrankinih frendova koji su joj neki dan putem Facebooka čestitali rođendan. Jadranka je bila zahvalna što nije zaboravljena i u par navrata je svima zahvalila, a ja sam pomislila da je svatko od tih 137 ljudi koji su joj čestitali, uplatio samo po 10 kn na njen račun, skupilo bi se za Jadranku velikih 1370 kn.

Zato sam odlučila zamoliti vas da zajedno pomognemo Jadranki, kako bi joj barem malo olakšali. Ne budi vam teško, uplatite koliko možete. Doslovno svaka kuna će joj dobro doći. I sherajte dalje!! Uzdam se u vas, dobri ljudi! Evo broja Jadrankinog računa na koji možete uplatiti: Jadranka Matković IBAN: HR 6623900013290759961'.

Glumica je bez stana ostala prije pet godina. Za Dnevnik.hr je izjavila da je zahvalna Tini što joj je odlučila pomoći.

- Znate, meni je bilo malo neugodno. Bojala sam se loših komentara. Nemam ja nikakva očekivanja ali iskrena da vam budem – ako nešto bude od toga, bude - rekla je.

Dodala je da bi joj umirovljenički dom dobro došao, ali je i priznala da ju je, kako je rekla, deložacija 'ubila'.

- Da sam u svom stanu sve bi bilo drugačije, izdržala bih s tim novcima - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 10:08