ISTRAGA ZBOG NEREDA

Još jedan hrvatski reprezentativac pod istragom je zbog bakljade u Francuskoj

Luka Lerotić (u krugu)
 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Uz Aleksandra Hina i Jerka Marinića Kragića, treći vrhunski sportaš kojeg se sumnjiči za izazivanje nereda na utakmici Hrvatska - Češka u St. Etienneu je i 23-godišnji Luka Lerotić, ragbi reprezentativac i igrač splitskog ragbi kluba Nada.

Potvrđeno nam je to i iz visokog izvora u Ministarstvu unutarnjih poslova, a Lerotić je snimljen na tribini u skupini navijača koji izazivaju nerede (ima naočale s narančastim okvirom). Kako smo doznali, Lerotić je član navijačke skupine Torcida, a i u njegovu klubu, kao i u ragbi-reprezentaciji za koju je odigrao devet utakmica, znaju da je član navijačke skupine Torcide.

Lerotić je inače počeo sportsku karijeru u nogometu, ali je prestao ni danas ne zna zašto, kako je sam napisao, a u ragbiju se okušao na nagovor oca, bivšeg igrača Nade, i brzo shvatio da mu to neće biti samo prolazna sportska avantura.

Policija prema našim saznanjima s Lerotićem još nije obavila razgovor, a nema ni novih uhićenja navijača za koje se sumnja da su sudjelovali u neredima na utakmici Hrvatska - Češka 16. lipnja u Saint-Etienneu nije bilo od utorka do srijede u 13 sati, potvrdili su iz Ravnateljstva policije. Zasad ostaje brojka od 37 navijača koji su prepoznati kao izgrednici. Privedeno ih je 14, prijavljeno 13, pritvoreno je 10, a za trojicom se još traga.

Jedan od pritvorenih za sudjelovanje u navijačkim neredima je i Jerko Marinić Kragić, 25-godišnjak iz Splita, vaterpolist talijanskog Posillipa u koji je prešao iz splitskog Mornara Brodospasa. U međuvremenu, četvorica navijača osumnjičena za nerede u Saint Etienneu puštena su u petak iz splitskog zatvora Bilice i branit će se sa slobode, ali se neće smjeti približiti stadionima na manje od 500 metara za vrijeme utakmica Hajduka i hrvatske reprezentacije.

Istražni zatvor ukinut im je nakon žalbe branitelja. Mjera zabrane približavanja stadionima na manje od 500 metara odnosi se na utakmice u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 05:43