NOVA PREDSJEDNICA

JUTARNJI DOZNAJE Kolinda Grabar Kitarović izlazi iz Trilateralne komisije

 Goran Mehkek/CROPIX

Novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja će za četiri dana položiti prisegu, istupila je u utorak iz HDZ-a. O svom odlasku iz stranke obavijestila je predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, te prvog čovjeka Sabora Josipa Leku.

“Kao izabrana predsjednica Republike Hrvatske, u skladu s Ustavom RH, podnosim ostavku na članstvo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Zahvaljujem vama osobno, vodstvu stranke i cjelokupnom članstvu na bezrezervnoj potpori i povjerenju koju ste mi ukazali kandidiravši me za predsjednicu RH.

Bolja Hrvatska

U obnašanju te najviše dužnosti u našoj Domovini vodit ću se vrijednostima koje su nam svima zajedničke: domoljublje, zaštita nacionalnih interesa i borba za bolji život naših građana. Uvjerena sam da ćemo novim hrvatskim zajedništvom ostvariti bolju Hrvatsku na ponos svih njezinih državljana”, stoji u pismu koje je Kolinda Grabar Kitarović u utorak poslala Karamarku.

Izlazi i iz Trilaterale

Šefa Sabora Josipa Leku Grabar Kitarović je, pak, izvijestila da je “kao izabrana predsjednica Republike Hrvatske, u skladu s člankom 96. Ustava RH, dana 10. veljače 2015. godine podnijela ostavku na članstvo u HDZ-u”.

Grabar Kitarović, osim iz HDZ-a, kako doznajemo, izlazi i iz Trilateralne komisije čiji je bila član. Naime, u Komisiji ne može biti nitko tko u svojoj državi obnaša neku državničku dužnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:44