PUT U OSLO

JUTARNJI DOZNAJE Nakon što je objavio ostavku, Stier u svojstvu ministra otputovao u dvodnevni službeni posjet Norveškoj

 Tomislav Krišto / CROPIX

Nakon što je Davor Ivo Stier u ponedjeljak poslijepodne u zgradi Ministarstva vanjskih i europskih poslova objavio da podnosi ostavku u Vladi, redovitim se letom iz Zagreba uputio za Oslo, u službeni posjet Kraljevini Norveškoj, i to u svojstvu ministra.

Kako se navodi u službenoj najavi posjeta, Stier će ondje u utorak sudjelovati na konferenciji 'Oslo Forum 2017' na temu 'Izgradnja mira u novoj eri geopolitike', kao i na panelu o jugoistočnoj Europi, a nakon toga trebao bi se sastati s ministrom vanjskih poslova Børgeom Brendeom.

Prema najavi, posjet bi trebao trajati dva dana, a Stier bi u srijedu trebao održati bilateralni sastanak s ministrom za europski gospodarski prostor i europske poslove Frankom Bakke-Jensenom te s predsjednicom Odbora za vanjsku i sigurnosnu politiku Anniken Huitfeldt. Ministar će se, prema najavi, također sastati s hrvatskom zajednicom u Norveškoj te nazočiti koncertu i primanju povodom proslave Dana državnosti Republike Hrvatske u Koncertnoj dvorani Oslo.

Inače, nekoliko sati nakon Stierove konferencije za medije, premijer Andrej Plenković je potvrdio da će njega na funkciji zamijeniti državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić.

- Ona će u dogovoru s predsjednikom Sabora biti na dnevnom redu i odbora i plenarne sjednice, rekao je Plenković, ne precizirajući kada bi je parlament mogao potvrditi za novu članicu Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:15