LJETO JOŠ TRAJE

JUTARNJI U INSPEKCIJI RIJEČNIH PLAŽA Bespilotnom letjelicom obišli smo najpopularnija kupališta

Na Mrežnici i Korani uživat ćete u skrivenim lagunama, kupanju na slapovima, ali i roštilju te gemištu
 HANZA MEDIA

Ako se ostvare meteorološke prognoze, čeka nas bablje ljeto. Prema predviđanjima, početak jeseni trebalo bi obilježiti iznadprosječno toplo i suho vrijeme koje će potrajati do sredine listopada.

Ako ste se vratili s godišnjeg odmora i u potrazi ste za osvježenjem, spas od vrućina možete potražiti i na popularnim kontinentalnim kupalištima karlovačkih rijeka. Osim kupanja, tamo ćete pronaći i zabavu za klince, izvrsnu ugostiteljsku ponudu i dobru atmosferu.

Zeleni kut, Mrežnica, Zvečaj

Iako nije najatraktivnije, ovo je kupalište vjerojatno najposjećenije na Mrežnici. I to zahvaljujući odličnoj ponudi restorana Zeleni kut. Naime, na litici iznad rijeke je obitelj Puškarić još 1967. godine otvorila restoran samo nekoliko desetaka metara od stare vodenice - male hidroelektrane koja radi više od 70 godina. Tamo uzgojena pastrva, različiti riblji specijaliteti i jela s roštilja iz njihove kuhinje su vrlo hvaljeni. A ta popularnost uzrok je i velike gužve u potrazi za parkingom, pa i za slobodnim mjestom za ručnik ili nekoliko ručnika.

Malu livadu okružuje riječni rukavac, dok se kupalište proteže od stare vodenice stotinjak metara prema riječnom toku i nema mogućnosti za širenje, jer je pored kupališta močvara.

Posljednjih godina sagrađeni su i dodatni sadržaji poput malog aqua parka s trampolinom i stijenom za penjanje, igrališta za odbojku na pijesku, roštilji, šank s ponudom pića, mogućnosti najma kanua… A dobrodošli su i psi. Ukoliko ste željni aktivnog odmora, ovdje se možete raspitati i za rafting, bicikliranjei paintball...

Kamp Slapić, Mrežnički Brig, Duga Resa

Stari drveni most, mlinica, slapovi i otočići nekad su bili glavni aduti kupališta u Mrežničkom Brigu. Čak je i to bilo dovoljno da privuče brojne kupače. No, brzo su prirodne ljepote obogaćene atraktivnim dodatnim sadržajima. Dotrajali most je zamijenjen betonskim, teniski centar je dobio atraktivnu terasu kraj mlinice, a sagrađen je i kamp Slapić koji je vrlo brzo postao jedan od popularnijih za odmor.

Kamp Slapić površine 4 hektara u vlasništvu je obitelji Mataković i ima 100 smještajnih jedinica za 300 gostiju. Moderni sanitarni čvorovi, restoran, dječje igralište i razni sportski tereni te rekreacijske aktivnosti dostupni su u kampu i bližoj okolici. I zadovoljavaju potrebe svih uzrasta. Iako je i ovo kupalište vrlo napučeno, posebice vikendom, zanemarit ćete to uz mrežničke slapiće i brzace.

Gradsko kupalište Foginovo, Karlovac

Gradsko kupalište Foginovo u Karlovcu jedno je od popularniji kupališta kontinentalnog dijela Hrvatske. Smješteno gotovo u centru grada, na lijevoj obali rijeke Korane, jedino je riječno kupalište prilagođeno osobama s invaliditetom. Za djecu su atraktivni otoci na napuhavanje, a za odrasle vaterpolsko igralište i 10-metarska skakaonica te igralište za boćanje, odbojka na pijesku, košarka i fitness.

Kod Bosiljevca, Mrežnica, Duga Resa

Ono što je Foginovo u Karlovcu, to je Bosiljevac u Dugoj Resi. Najpopularnije mjesto za ljetni odmor lokalnog stanovništva.

Upravo će tamo lokalci rado roštiljati, uživati u hladnom pivu ili gemištu i sve to uz prigodan glazbeni program. Kome pored svega toga treba more? Jer i oni imaju svoje after beach partije. No, nije ono namijenjeno samo onim željnima dobre zabave, već i roditeljima s djecom, pa je za djecu tamo uređeno dječje igralište. S drvenog se mola može skakati u vodu, a vrlo popularan je i trapez. Na toj je lokaciji i stari mlin koji vapi za preuređenjem. Na obali, pedesetak metara od kafića, mlin bez krova je zarastao, u njemu raste drveće, a njime se služe oni kojima je draže obaviti nuždu tamo nego u kemijskom, tamo postavljenom toaletu. Ipak, mnogi će reći da je zalazak sunca upravo kod Bosiljevca najljepši, pa i to vrijedi vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 15:20