HUMANITARNO

KAFIĆ EGOIST SADA 'IMA HERC' ZA BORNU Teško bolestan dječak ima samo 20 posto vida

U projekt se možete uključiti kupnjom šalice, boce, majice, keksa ili mini bora do 1. veljače

Nakon uspješne akcije za Tina, caffe bar Egoist ove godine ima “herc” za Bornu. Jarunski kafić pokrenuo je novi dobrotvorni projekt za 12-godišnjeg dječaka s Jaruna kojemu je u trećoj godini života dijagnosticiran Stevens-Johnsonov sindrom.

Riječ je o vrlo rijetkoj i za život opasnoj bolesti zbog koje se Borna suočio s otpadanjem kože, kose i noktiju, a potom i teškim oštećenjem vida koji mu se sada sveo na samo 20 posto.

Borna pohađa redovnu školu, nakon koje prolazi integraciju u Centru za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek”. No, bez obzira na visoku slabovidnost, Borna slika, a ponajviše modelira s glinom i plastelinom, čime je pokazao koliko može biti uporan, kreativan i poseban oslanjajući se na samo mali postotak ostatka vida i ostala osjetila. U ovo blagdansko vrijeme svi mogu odvojiti malo od sebe i podržati taj hvalevrijedan projekt i to tako da kupe neki od posebnih “Imam herc” proizvoda u Pakoštanskoj 5 na Jarunu ili u City Centeru West gdje je Egoist otvorio svoj drugi lokal.

Šalica stoji 20 kuna, keksi koje rade Žuža slastice od 10 do 30 kuna, majica 50, staklena boca za vodu 60 kuna i mini bor 120 kuna. Akcija traje do 1. veljače, 20. rođendana Egoista. Sav prihod ide za kupnju posebnih naočala i ortopedskih pomagala za Bornu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:09